Преминете към основното съдържание

Радослав Нинов – Руди представи новата си изложба „Линии до Опашки“

Изложбата включва живопис, скулптурни предмети и „артистична книга“

Младият артист Радослав Нинов откри изложбата си от „Линии до Опашки“ в обновеното УниКредит студио. Експозицията показва на почитателите на съвременното изкуство най-новите, но и същевременно най-големите в размер картини до момента, сътворени от артиста. Заедно с живописта авторът показва елементи от скулптурни предмети, които той споделя като значим елемент в творческия процес.

В експозицията художникът представи и направена от него „артистична книга“, създадена за изложбата, в която се виждат първите стъпки на автора в играта между печатния формат и текст..

„Благодаря на екипа на УниКредит Булбанк и на фондация „Стоян Камбарев“ за подкрепата. Смятам, че сътрудничеството между банката и фондацията показват, че бизнеса и културата могат да работят заедно и резултатите от това да са наистина добри“, коментира авторът Радослав Нинов.

Той сподели, че изложбата „Линии до Опашки“ е вдъхновена от съветски кинорежисьор и кинотеоретик Сергей Айзенщайн и младите творби на Уолт Дисни.

От експозицията става ясно, че абстракцията и дълбоката перспектива са неизменни спътници в стила на Радослав Нинов. Острият замах на четката и лекотата на контура, широкоъгълният обхват, наслояването на четката, и, разбира се, розовият цвят са отличителни белези на неговата нетипична живопис.

Изложбата от „Линии до Опашки“, може да бъде разгледана всеки делничен ден до 21 април от 10 до 19 часа и в събота от 11 до 17 часа в УниКредит Студио (пл. Света Неделя 7, в ляво от входа на централния филиал).

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser