Преминете към основното съдържание

Раф Симънс напуска Dior

Причините са „лични“
Раф Симънс на финала на представянето на последната си колекция за Dior пролет/лято 2016
Раф Симънс на финала на представянето на последната си колекция за Dior пролет/лято 2016 © ImaxTree

Поредното разместване сред дизайнерите и модните къщи, които ръководят, отново ни изненадва. Слуховете за неговото напускане се носеше със седмици наред, но от вчера той бе потвърден от самия дизайнер, както и в изявление на изпълнителния директор на модната къща Сидни Толедано. В изявлението той обяви, че тригодишният договор на Раф Симънс с Dior изтича и няма да бъде подновен. Самият Раф сподели, че след внимателно и дълго обмисляне е решил да не подновява договора, а да се съсредоточи върху собствената си марка и върху хобитата извън работата, на които той държи.

В изявлението си Raf Simons каза “След внимателно и дълго обмисляне, аз реших да напусна поста Креативен Директор на Christian Dior Couture на дамските колекции. Това решение е основано изцяло на моето желание да се фокусирам върху други интереси в живота си, включително и на моята собствена марка, и да се отдам на страстта, която ме води в друга посока.

Christian Dior е необикновена марка, и за мен беше огромна привилегия , че имах възможност да напиша няколко страници в тази разкошна книга. Искам да благодаря на Mr. Bernard Arnault за доверието, което ми оказа като ми даде чудесната възможност да работя в тази изключителна къща, заобиколен от най-невероятния екип, за който бих могъл някога да мечтая. Имах също така и шанса през последните няколко години да бъда облагодетелстван от ръководството на Sidney Toledano. Неговото дълбокомислено, прочувствено и вдъхновяващо ръководство остава като най-важния и незабравим опит в моята професионалната кариера ”

Bernard Arnault и Sidney Toledano приемат решението на Raf Simons като сърдечно му благодарят за неговия изключителен принос към развитието на Модната къща.

Колекцията пролет-лято 2016 на Dior е последната, създадена от Раф Симънс като креативен директор на френската модна къща. Откакто пое този пост през април 2012 г., той получи всеобщото признание на критиката и направи много за модернизирането на Dior. Дори засне документален филм за работата си в модната къща. 

На дневен ред са слуховете за това кой ще замени Раф Симънс в Dior? Говори се, че това може да е Рикардо Тиши от Givenchy, Алесандро Микеле от Gucci, Албер Елбаз от Lanvin и бившия творчески директор на Nina Ricci Оливие Тайскенс. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser