Преминете към основното съдържание

Раница, олицетворяваща изкуството: линията Kånken Art от марката Fjällräven

Лимитираната серия Kånken, с интересен дизайн на художничката Моа Хофф, защитава природата чрез инициативата на Fjällräven – Arctic Fox

Линията Kånken Art показва какво се случва, когато известни артисти изразяват връзката си към природата. Fjällräven си партнира с шведската художничка Моа Хофф, чието рисуване помогна на новия Kånken да се отличи сред останалите.

Част от приходите, от продадените модели от колекцията Kånken Art за 2020 година, ще отидат в подкрепа на инициативата Arctic Fox, чрез която Fjällräven насочва внимание и средства към проекти, свързани с природата.

© FJÄLLRÄVEN

Arctic Fox

Подпомогнатите от инициативата проекти при първото й издание през 2019 година са три неправителствени организации – The Beach Clean Network Limited (Великобритания), Leave No Trace (САЩ) и Hej Främling (Швеция). Fjällräven отделя процент от продажбата на определени модели, които са маркирани със специален етикет, за финансирането на инициативата. Голяма част от тях са от колекцията Kånken Art.

Художникът на Kånken Art 2020

Моа Хофф е илюстратор, художник и графичен дизайнер от Стокхолм, Швеция. Тя работи на свободна практика. Завършва Университета за изкуства и дизайн в Стокхолм през 2005 година. Моа твърди, че винаги работи на ръка - рисува с молив, оцветява и изрязва, защото иска да усети материала. Още от малка е любител на природата и винаги я е обичала. "Израснала съм в близост до нея. Гледах буболечки и попови лъжички, берях босилек и мащерка и дълго време смятах, че дърветата имат свой собствен таен живот". Моа казва, че е щастлива, защото й се отдава възможност да работи по проекта с Fjällräven: „Винаги съм харесвала Kånken. Това беше училищната ми чанта. Сега децата ми също носят Kånken.“ Нейното вдъхновение за дизайна на тазгодишния Kånken Art е спомен от детството - катерене в планината с нейния баща: „Спомням си светлината, свежите цветове и малките планински брези. Този спомен за брезите и усещането от разходката е нещото, което ме вдъхновява постоянно.“

Kånken Art 2020 - спътник за приключения

Първата раница Kånken е пусната на пазара още през 1978 година. Тя изминава дългия път от Йорншьолдсвик в северна Швеция до всяка точка на света и от функционална училищна чанта се превръща - в спътник за вълнуващи приключения. Новата колекция Kånken Art, с участието на Моа Хофф, е вече налична в магазините на марката. Част от нея са следните модели, които се предлагат в лимитирани количества: Kånken Art / Mini / Laptop 15", Kånken Art моливник, Kånken Art туристически портфейл, Kånken Art картодържател и Kånken Art несесер за тоалетни принадлежности. Те представят практичното и красиво приложение на изкуството.


Адресът на Kånken в София е Fjällräven shop в The Mall и онлайн на www.fjallraven-shop.bg. Лимитираната серия продукти може да откриете в магазините на Fjällräven по целия свят.

Още по етикети

мода , новини , раница
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser