Преминете към основното съдържание

Раницата Kånken – за всеки по нещо

От 1978 година насам емблематичният модел на Fjällräven е с разширен асортимент, но не изменя формата си.

Няма как да не знаете раниците Kånken. Може да не ги познавате поименно, но със сигурност сте засичали из града нарамена на нечий гръб цветна раница, с нетипична форма и изпъкващо червено лого. Историята на Kånken започва още през далечната 1978 година, когато създателят на шведската марка Fjällräven Оке Нордин решава да помогне на шведските ученици. Решението е вдъхновено от статистиката, че около 80% от възрастните шведи имат проблеми с гръбнака в следствие на тежки раници, носени в училищна възраст. Но ползите от раницата не остават тайна само за учениците. Скоро и възрастните се убеждават в практичността на Kånken. Така почти 45 години по-късно раницата радва малки и големи, а емблематичният й дизайн си остава неподвластен на времето, въпреки претърпените метаморфози. По-долу сме селектирали няколко модела от Kånken семейството в зависимост от личността ви.

За класиците


Няма да сбъркате, ако се спрете на класическият вид на Kånken. Със своите 45+ цвята все ще откриете своята половинка. В онлайн пространството пък може да почерпите вдъхновение от другите лоялни фенове на раницата и да видите как те използват Kånken като свое платно за бродиране.

За vintage ценителите


Въпреки че сегашният вид на Kånken е най-разпознаваемият, през 1978 година раницата е изглеждала по малко по-различен начин. Ако искате да се върнете назад във времето и да почувствате какво са изпитали шведските ученици при първия си досег с раницата, то моделът Tree-Kånken е за вас. Този модел комбинира визията от миналото, но с материи от бъдещето. Pine Weave материята е на дървесна основа и е разработена е ексклузивно от Fjällräven.

За изкуствоведите с кауза


Специалната колекция раници и аксесоари Kånken Art направи своя дебют за четвърта поредна година. Този път авторската интерпретация на емблематичните модели раници мина под надслов „Свободен хоризонт“. Необикновеният дизайн е дело на фотографът и дизайнер Текла Евелина Севелин, родом от Швеция. Както и при предишните си лимитирани колекции процент от продажбата на моделите раници и аксесоари от линията Kånken Art отива за инициативата Arctic Fox, основана от самата Fjällräven.

За 2-в-1 почитателите


Не е нужно да имате магическа пръчка, за да превърнете чантата си в раница или пък раницата си в чанта, когато сте в автобуса. Kånken Totepack е 2-в-1 решението за вашето ежедневие.

За мечтателите


Поне веднъж в живота си сте искали сами да проектирате нещо, нали? Е, с Kånken Me може да се доближите до тази мечта. Миналата година Fjällräven стартира проекта, с което брандът даде възможност на почитателите на раничките сами да персонализират вида им. Над милион цветови комбинации ви очакват на онлайн платформата, с което може да сте сигурни, че никой няма да има същата раница като вас.

Още по етикети

Fjällräven , Kånken , раници
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser