Преминете към основното съдържание

Растения за здраве и дълъг живот

ЛАЙКА ЗА СПОКОЙСТВИЕ Тази универсална билка е позната от най-дълбока древност. Рецепти с лайка има в древните медицини на Китай, Индия и Европа. Запарените й корени са ефикасно средство срещу смущения в нервната система, в храносмилането и при безсъние. Използва се срещу менструални болки.

Лайката е много подходяща за хиперактивни деца, а освен това е ефикасна срещу хрема, защото предизвиква изпотяване, което има благотворен ефект в началото на грипа. През XVII век алхимистите и фитотерапевтите от Англия са смятали лайката за най-доброто средство за черния дроб и далака. Ароматното й масло създава чувство за хармония и ред.

3 от 5

ЛАЙКА ЗА СПОКОЙСТВИЕ Тази универсална билка е позната от най-дълбока древност. Рецепти с лайка има в древните медицини на Китай, Индия и Европа. Запарените й корени са ефикасно средство срещу смущения в нервната система, в храносмилането и при безсъние. Използва се срещу менструални болки. Лайката е много подходяща за хиперактивни деца, а освен това е ефикасна срещу хрема, защото предизвиква изпотяване, което има благотворен ефект в началото на грипа. През XVII век алхимистите и фитотерапевтите от Англия са смятали лайката за най-доброто средство за черния дроб и далака. Ароматното й масло създава чувство за хармония и ред.

© istockСвързани статии
Защо гъбите са суперхрана?

В салата, на супа или дори сурови – гъбите са суперхрана, както и да ги приготвите. Даваме ви 5 причини да ги включите в менюто си

Как да преборим депресията?

11 начина, които не включват антидепресанти

Какво да вечеряме, за да спим добре

И да не се събуждаме уморени

Боли ли ви гърлото?

Стържещо усещане или болезнена сухота, която ви кара да снижите гласа си и да избягвате да говорите

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser