Преминете към основното съдържание

Растения за здраве и дълъг живот

РЕПЕЙ ПРОТИВ ТОКСИНИТЕ В китайската медицина коренът от репей се използва при инфекции, температура, обриви, ревматизъм, артрит, лумбаго, ишиас, но също при нервност и раздразнителност. Китайците са познавали и неговия ефект на афродизиак.

Европейската фитотерапия отдавна го е признала за прочистващо кръвта растение, а желязото, съдържащо се в големи количества в него, позволява използването му при ставни и дерматологични проблеми. Репеят е бил познат и на индианците, които са го използвали редовно под формата на отвара.

4 от 5

РЕПЕЙ ПРОТИВ ТОКСИНИТЕ В китайската медицина коренът от репей се използва при инфекции, температура, обриви, ревматизъм, артрит, лумбаго, ишиас, но също при нервност и раздразнителност. Китайците са познавали и неговия ефект на афродизиак. Европейската фитотерапия отдавна го е признала за прочистващо кръвта растение, а желязото, съдържащо се в големи количества в него, позволява използването му при ставни и дерматологични проблеми. Репеят е бил познат и на индианците, които са го използвали редовно под формата на отвара.

© istockСвързани статии
Защо гъбите са суперхрана?

В салата, на супа или дори сурови – гъбите са суперхрана, както и да ги приготвите. Даваме ви 5 причини да ги включите в менюто си

Как да преборим депресията?

11 начина, които не включват антидепресанти

Какво да вечеряме, за да спим добре

И да не се събуждаме уморени

Боли ли ви гърлото?

Стържещо усещане или болезнена сухота, която ви кара да снижите гласа си и да избягвате да говорите

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser