Преминете към основното съдържание

Раят на Земята: Онлайн обиколка на Малдивите

Галерия

Малдивите не случайно се наричат още и "Раят на Земята". Те са едни от най-романтичните кътчета в света, които ни карат да се отпуснем, да мечтаем и да се радваме на живота. Спиращите дъха плажове, кристалните лагуни с пъстро обагрени корали и лазурносиньото море с екзотичен морски живот, сякаш карат времето да спре и ни пренасят в друго измерение на хармония и романтика. Водите са топли и кристално чисти. Потапят ни в магична атмосфера от положителни емоции и мечти. Уединените малки къщички над водата откриват цял приказен свят, от който никой не би искал да си тръгне. На това екзотично място изгревите и залезите са още по-впечатляващи и остават дълбоко в паметта.

Малдивите са най-ниската държава – най-високата точка на територията й достига само 2,3 метра. Те са и най-малката азиатска държава и по население, и по територия. Републиката е разделена на 19 островни групи + столицата Мале. Температурите са между 24 и 33 °C през цялата година. Влажността е висока, но не се усеща толкова заради постоянния бриз. Преобладават два сезона – сух (през зимата) и дъждовен (през лятото).

След туризма, риболовът е вторият по значимост сектор на промишлеността. На Малдивите има изобилие от различни видове риба. Риболовът е главното препитание на жителите. Основната култура, която се отглежда, е кокосовата палма, но също така има и хлебни дървета, манго и банани.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser