Преминете към основното съдържание

Райска екзотика в Тайланд: Кътчетата, които мечтаем да посетим

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Тайланд е една от най-популярните туристически дестинации не само в Азия, но и в света. От Банкок и Патая до Пукет и Ко Самуи, Тайланд предлага разнообразие от атракции и забавления, които гарантират незабравима почивка. Плажовете, храмовете и нощните шоута са сред най-атрактивните преживявания. Ако скоро планирате пътуване до това райско място, трябва да сте наясно с тайландската култура и традиции.

Нужно е да знаете, че в Тайланд монасите са сред най-уважаваните. Затова, когато видите монах, трябва да спазвате дистанция. Друго важно нещо, което трябва да избягвате, когато пътувате до там, е да не докосвате главите на други хора. В Тайланд се смята за доста грубо. Също така никога не правете и не казвайте нищо негативно или обидно за краля и кралското семейство.

Интересен факт е, че хората там не се здрависват, за да се поздравят. Вместо ръкуване, може да направите традиционния тайландски поздрав наречен „wai”, като сложите дланите пред тялото си.

Голяма част от тайландския народ практикува будизъм и силно уважава Буда. Показвайте уважение и вие. Не е прието да се сочи с пръст, този жест също се смята за неучтив. Друго нещо, което трябва да знаете е, че в Тайланд хората рядко показват публично близост с половинката си.

Голяма част великолепните плажове и курорти на Пукет, известен като Перлата на Андаманско море, останаха удивително незасегнати от цунамито през 2004 г. Когато сте в Тайланд, задължително трябва да посетите този очарователен, оживен и космополитен град. Както и Банкок. Той ще ви плени с бляскави небостъргачи, исторически храмове и луксозни хотели.

Патая също е популярна туристическа дестинация, разположена на източното крайбрежие. Вечно жив и шумен град, с различни възможности за развлечения.

В галерията ни ще откриете едни от най-екзотичните и красиви кътчета, заснети в Тайланд.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser