Преминете към основното съдържание

Разгледайте музея на Джеймс Бонд в Австрия

Над зашеметяващата пропаст на ски курорта Солден се открива грандиозна бункерна сграда 007 Elements - музеят на Джеймс Бонд

В 24-ия филм за Агент 007 "Спектър", една от най-вълнуващите сцени се провежда в австрийски ски курорт. На фона на снежнобелия връх, Джеймс Бонд участва в динамично преследване, включващо няколко SUV-та и компактни самолети.

В курорта Солден има впечатляващ ресторант Ice Q. Стъклената постройка играе ролята на болница и е мястото, където Джеймс Бонд се среща с главната героиня на филма. Собственикът на учреждението Якоб Фалкнер, гостоприемно приема групата от режисьори с едно условие - при завършването на снимките да отвори изложба на тема Агент 007.

Комплексът 007 Elements е една от творбите на архитектурното и кинематографично изкуство - има толкова много скрити места и конструкции - мечтата на всеки един таен агент. Основата на дизайна е избрана архитектура в духа на Тадао Андо. Целта е била да олицетворят аурата на Студената война и мрачната естетика на бункера.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser