Преминете към основното съдържание

Разликата между секс и сексуалност?

Сексът е естествено явление на способността ни за размножаване.
© iStock

Сексуалността означава ангажираността на ума със секса. Това не е естествено явление, а процес на мислене. Този процес вече не се случва в сексуалния център, а в главата. Превърнал се е в мисъл, в нещо, за което постоянно мислите. Наблюдавайте се колко пъти на ден мислите за секс и ще се удивите. Според психолозите мъжете мислят два пъти повече за секс в сравнение с жените. Възможно е разликата в това да се крие в разликата в мъжката и женската сексуалност.

Мъжката сексуалност е потисната повече от женската, може би заради факта, че мъжът е отговорен да изкарва повече пари, за да издържа семейството. Това му отнема много енергия и съответно той трябва да си я набави. Според Зигмунд Фройд в човека съществува само един вид енергия и той я нарича „либидо“. Това обаче е чисто и просто желание за секс.

Ако искате повече пари, повече власт, повече сила, означава, че трябва да събирате енергията на своята сексуалност и да я насочвате в правилната посока.

Автор Люба Вангелова

Още по етикети

секс , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser