Преминете към основното съдържание

Разумен избор с грижа за бъдещето

В ерата на етичното пазаруване всеки от нас като потребител може и трябва да направи осъзнат избор, купувайки продукти, които отговарят на редица критерии. Сред най-важните от тях е доколко компанията-производител се грижи за подобряване благосъстоянието на обществото и околната среда.

Основаната през 1977г. козметична компания Biologique Recherche дължи своя успех на факта, че вече повече от 40 години предлага на своите клиенти индивидуално пригодена експертиза за красота с изключителни персонализирани процедури. Подходът на компанията към грижата за кожата е силно фокусиран към човека, а основната цел е услугите и продуктите да спомогнат за подобряване качеството и здравето на кожата, като това да доведе за повишаване на самочувствието, което е изключително важно за основното благосъстояние на хората.

Именно в тази връзка компанията поставя като приоритет социалните ценности и се стреми да помага на най-уязвимите хора. В продължение на много години Biologique Recherche създава партньорства, които осигуряват достъп до лечения за специални общности. Едно от най-ефективните партньорства на компанията е с благотворителната организация Wellness For Cancer, а целта е да се разработи специален подход за грижа за кожата на хора с онкологични заболявания, а също така да се създаде програма за обучение на козметици, които да предоставят процедури за красота.

През 2018 г. на собствениците на Biologique Recherche бе връчена специалната награда Global Wellness Award- ‘Leader in Social Impact’".

Biologique Recherche България е единствената марка на нашия пазар, която разполага с 11 подготвени специалисти, които могат компетентно да предоставят адаптирани услуги на хора с онкологични заболявания и в ремисия, след като през октомври 2020 бе организирано организира обучение с тренер от Париж.

Ограничаването на екологичното въздействие в условията на днешната извънредна климатична ситуация е все по-належащо предизвикателство за цялото гражданско общество и бизнесът играе съществена роля за опазването на планетата. Фокусирайки се по-специално върху козметичната индустрия, Biologique Recherche се стреми да намали отпечатъка върху околната среда както на производствените площадки, така и по отношение на дизайна на продукти и опаковки. От няколко години това е част от корпоративната стратегия на компанията. Г-н Руперт Шмид (съсобственик и съпрезидент в Biologique Recherche) казва: "Отдаваме голямо значение на управлението на отпадъците. Ние рециклираме и изхвърляме отговорно всички отпадъци в съответствие с обществените здравни разпоредби и стандарта ISO 22716. Искаме да осигурим по-устойчиви продукти и опаковки чрез екодизайн и рационално използване на суровините. През 2020 г. извършихме проучване, за да анализираме задълбочено рециклируемостта на опаковките си. Направихме, например, кутиите на нашите Finishing Serums по-малки, което доведе до спестяване на 357 кг хартия годишно. Създадохме нови капачета за серумите, които се състоят от 100% пластмаса на биологична основа (полиетилен/PE), по-известна като био пластмаса, тъй като е направена от захарна тръстика, която е възобновяем ресурс.”

Производственият процес на био пластмаса на основата на захарна тръстика допринася за намаляване на емисиите на парникови газове чрез улавяне на въглероден диоксид от атмосферата по време на растежа на захарната тръстика. Проучванията показват, че всеки произведен зелен полиетилен улавя три тона CO2 от атмосферата.Новите серумни капачета са приблизително наполовина по-леки от теглото на досегашните, което се оценява на половин тон спестявания от пластмаса само през първата година. И накрая, те са 100% рециклируеми.

Сред бъдещите проекти на комппанията са: преместване на производството в новия завод на Biologique Recherche, което ще доведе до намаляване на транспортната логистика и оптимизиране на използваната енергия. Подписване на зелен договор за електричество (възобновяема енергия) за базата в парижкото предградие Сюрен и за централата на бранда на бул. Champs Elysées 32. Продължаване на тенденцията за дигитализация. Намаляване на екологичното и социално въздействие, със специален акцент върху въглеродните емисии от дейностите и възприемане на зелен подход при проектирането и изграждането на новия производствен завод.

Лабораторията на Biologique Recherche непрекъснато развива своите продукти и прилага последни иновации в своята работа, за създаването на формули с още по-мощни резултати, използвайки предимствата на активните съставки, извлечени чрез растителни биотехнологии, които в наше време са способни да създават заместители на биологичните съединения.

Още през 2019 г три от автентичните серуми на марката / Serum Extraits Tissulaires, Serum Amniotique и Serum Elastine / бяха преформулирани, използвайки предимствата на активните съставки, извлечени чрез растителни биотехнологии. Стремежът на Biologique Recherche за развитие в тази посока, довежда до създаването нови формули за още два емблематични продукта на френския бранд - Creme Placenta и Creme Verte Espoir.

Creme Iso Placenta - замества Creme Placenta

Като част от преформулирането на кафявите основни кремове на марката, Biologique Recherche обяви старта на Crème Iso-Placenta, който заменя Crème Placenta.
Използвана е специфичната кафява база Biologique Recherche, която съдържа:
- Помощни вещества, чийто състав позволява да се ограничи отделянето на кожен себум
- Емулгиращо средство, което имитира структурата на кожата поради нейната ламеларна организация
- Растителен комплекс на Biologique Recherche с тонизиращи, детоксикиращи и пречистващи свойства


Тази кафява основа подобрява хидратацията на кожата и предлага по-добра бионаличност на активните съставки.
Crème Iso-Placenta е продукт за интензивна грижа, който активира регенерацията на клетките за възстановяване на епидермиса, увреден от акне. Той осигурява на кожата всички необходими хранителни вещества, чрез симулиране на свойствата на човешката плацента. Коригират се белези от акне: микрорелефът на кожата се подобрява и зачервяването се намалява. Кожата е по-гладка, успокоена и комфортна. Тенът е унифициран, по-ярък и ревитализиран.
Биологичната активна съставка, съдържаща се в Crème Placenta, е заменена с биотехнологична. Префиксът iso- идва от древногръцки и означава равен, като Crème Iso-Placenta, който действа чрез биомимикрията на плацентарните полипептиди.

Creme Verte Espoir A.R. (Anti Redness) - замества Creme Verte Espoir

Biologique Recherche реши да преоткрие своя емблематичен крем против зачервяване, Crème Verte Espoir, за да предложи цялостно решение за склонни към купероза, състояния на кожата.
За целта бранда пусна Crème Verte Espoir A.R. (Анти-зачервяване). Формулата му е създадена за предотвратяване и намаляване на видимите признаци на купероза, благодарение на оригиналната комбинация от активни съставки, които действат върху васкуларизацията и спомагат за реконструкцията на роговия слой, като същевременно предпазват кожата от външни агресии. Текстурата му е по-лека и гладка.

Куперозата се характеризира с дифузно зачервяване на петна, което се появява в резултат на външен стрес, и с необичайно и трайно разширяване на малките кръвоносни съдове на кожата, видими с просто око.
Благодарение на тройната защита (климат, топлина, кожна флора), Crème Verte Espoir A.R. помага да се запази кожата срещу външни агресии, за да се ограничат епидермалните реакции, които причиняват дифузно и временно зачервяване. Неговата възстановяваща липидите платформа укрепва кожата, подобрявайки качеството и намалявайки чувствителността й. Кожата е облекчена и по-комфортна.
Кремът действа директно върху видимостта на малките кръвоносни съдове, като ограничава образуването им и намалява размера им. По този начин помага видимо да се намали степента и интензивността на постоянното зачервяване.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser