Преминете към основното съдържание

Развенчаваме митовете за успешна среща

Идеална рецепта няма
© iStock

Уверени сме, че ако се придържаме към някои определени правила, ще имаме дълга и щастлива връзка. Но често тези правила само усложняват ситуацията, вместо да помагат. Идеална рецепта няма, затова време е да развенчаем някои митове за успешна връзка, в които вярваме. Следващите 6 „правила“ не работят!

ПРАВИЛОТО НА ТРЕТАТА СРЕЩА

Често сме чували, че първият секс е добре да се прави след определено количество срещи, обикновено три. Няма арбитър, който да определи колко трябва да са тези срещи. За да се чувстват спокойни е леглото, повечето хора имат нужда от психологически комфорт с партньора. За някои този комфорт идва по-бързо, за други – доста бавно. Вместо да спазвате изкуствено наложени правила, вслушайте се в своите чувства.

ЖЕНСКАТА ИГРА НА НЕДОСТЪПНОСТ

Не звъним първи, не показваме интерес и не правим първи признание в любов – това са все съвети, които имат за цел да ни защитят от разочарование в случай на отхвърляне. Но близостта и любовта се градят на основата на емоционална откритост. Ако искате да се обадите или да пишете на човек, с когото сте се видели, но се спирате, защото е „твърде рано“, вие убивате спонтанността, която е важна в отношенията.

Разбира се, нужни са граници, когато не познаваме човека. Но, ако постоянно потискаме своята откровеност, не даваме шанс на искреността и на партньора си. Ако в отговор на чувствата си срещате хладина, постарайте се да не я приемате твърде близо до сърцето си. Случва се в живота да има разминавания. Бъдете себе си и така най-добре ще знаете дали този човек е подходящият за вас.

МЪЖКА ИГРА НА ЗАГАДЪЧНОСТ

Някои мъже нарочно демонстрират недостъпност и мистериозност. Жените в такива ситуации си въобразяват, че са в състояние да стопят ледения блок около сърцето му и това разпалва въображението им. Мъж, който играе такава роля, трудно може да бъде откровен. Някои си въобразяват, че веднага ще бъдат изиграни, а други смятат, че няма да получат удоволствие от „играта“. В резултат на това връзката няма развитие.

НЕ ГОВОРЕТЕ ЗА БИВШИЯ СИ

От една страна е добре бившите ви да не са основната ви тема на разговор. От друга страна, ако сте имали дълга връзка зад гърба си, топва е част от личния ви опит. Именно той ви е превърнал в човека, в който сте сега. Естествено е да разкажете какво се е случило в живота ви – партньорът ви трябва да разбере до каква степен сте емоционално освободени. Въздържайте се от критики по адрес на бившия. От една страна това изглежда унизително, а от друга – вашите (макар и негативни) думи може да са показател, че все още изпитвате чувства към него.

ВИНАГИ СТЕ ВЕСЕЛИ И БЕЗГРИЖНИ

Това е мит, разпространен предимно сред жените. Заради заблудата, че мъжете харесват предимно весели, безгрижни и ненатоварващи жени. Но това са изкуствени стандарти, които са в лоша услуга и на мъжете, и на жените.

За да бъдат желани, жените си мислят, че трябва да се държат лекомислено. Така обаче отново стигате до момента, че партньорът ви няма да има възможност да опознае истинското ви „АЗ“. Трудно ще ви е и на вас самите да узнаете дали ще продължавате да го привличате, ако сте самите себе си. Повечето мъже всъщност предпочитат да общуват с жени, които имат своя независима гледна точка и са способни да поддържат сериозен разговор.

НЕ РАЗКРИВАЙТЕ ТЪМНИТЕ СИ СТРАНИ

Например може да приемате антидепресанти, наследствени болести, зависимости или фобии. Ако страдате от остра форма на депресия, панически атаки или нещо подобно, може би този момент не е най-подходящият да започвате нова връзка. Усещаме се открити за нови отношения, когато се чувстваме готови да говорим за себе си. В крайна сметка искаме партньорът ни да ни подкрепя в трудните моменти.

Още по етикети

секс , емоции , връзка
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser