
Макар и да изглеждат сложни, тези ястия са бързи и лесни, а и са много вкусни. Най-приятният момент в това меню е, че в него всяка храна е щадяща талията ви.
КРЕМ СУПА ОТ СПАНАК И НАХУТ
Продукти: 3 с. л. Зехтин ● 3/4 ч. ч. нарязан на ситно лук ● 1 с. л. пресован чесън ● 1 с. л. пресован джинджифил ● 2 консерви нахут ● 300 г измит и почистен спанак ● 1 и 1/4 ч. л. къри на прах ● 1 и 1/2 с. л. сок от лимон ● 2 с. л. нарязани на ситно листа мента.
Приготвяне: Загрейте зехтина в тенджера на средна температура и задушете лука за около 5 минути, или докато омекне и стане прозрачен. Добавете чесъна и джинджифила и оставете на огъня за около минута. Добавете нахута, кърито, около 5 ч. ч. топла вода и посолете на вкус. Покрийте тенджерата с капак и оставете да кипне, след което намалете огъня и оставете да къкри, докато вкусовете се смесят добре, а зърната нахут станат съвсем меки. Добавете и спанака и оставете на котлона около 2 минути, докато той омекне и стане ярко зелен. Свалете от огъня и оставете да се охлади за около 5 минути, след което пасирайте добре. Преди сервиране добавете и малко лимонов сок.
ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ПАРМЕЗАН
Продукти: 1/4 ч. ч. настърган пармезан ● 2 с. л. галета ● 1 ч. л. червен пипер ● 1 ч. л. Магданоз ● 1/2 ч. л. чесън на прах ● 1/4 ч. л. черен пипер ● около 500 г почистени пилешки гърди.
Приготвяне: Включете фурната да се загрява на 220 градуса. В найлоново пликче смесете всички сухи съставки. Изсипете ги в подходящ съд и оваляйте добре пилешките гърди в сместа. Наредете ги върху тавичка, покрита с хартия за печене, и ги оставете във фурната до готовност, или за около 30 минути.
ПЛОДОВО КИСЕЛО МЛЯКО
Продукти: 175 г горски плодове (можете да използвате и други, по ваш вкус) ● 340 г нискомаслено кисело мляко ● 10 г филирани бадеми ● 50 г мюсли.
Приготвяне: Разпределете продуктите на пластове в подходящ съд, отгоре поръсете и бадемите и сервирайте.