Преминете към основното съдържание

Рецептите на най-добрите жени готвачи в света: Салата с телешко и ябълки на Далад Камбу

Тя е главен готвач на ресторант Kin Dee в Берлин
© VERANE FREDIANI

След като цели 10 години работи в Ню Йорк, Далаб Камбу отваря ресторант в Берлин – новия европейски гурме град. Там много жени съживяват кулинарната сцена, за което свидетелства и Facebook страницата Feminist Food Club в Берлин. С местни продукти Далад прави тайландска кухня, която се нарежда сред най-добрите и иновативни извън Тайланд.

© VERANE FREDIANI

Необходими продукти за 2 души

Подготовка: 10 минути

Готвене: 6 минути

Мариноване: 12 часа

  • 300 г телешко;
  • няколко листа кафиров лайм;
  • олио;
  • ябълка;
  • оризов оцет;
  • сол и пипер;
  • няколко листа салата и ядливи цветя.

За дресинга:

  • 1 ч. л. сос тамаринд;
  • 1 ч. л. рибен сос;
  • 1 ч. л. палова захар;
  • 1/2 ч. л. сок от лайм;
  • 1 щипка чили на прах;
  • 1 с. л. накълцан кориандър;
  • малко накълцани ментови листа (по желание).

РЕЦЕПТИТЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ЖЕНИ ГОТВАЧИ В СВЕТА: ГРИЛОВАНА ПАТИЦА С БОБ, КРЕМ ОТ ПЕКОРИНО И ЖЕЛЕ ОТ ОЦЕТ ОТ САРА ЧИКОЛИНИ


Начин на приготвяне

1. Мариновайте телешкото за 12 часа с малко нарязани листа от кава-кава, сол, пипер и олио.

2. Смесете всички съставки за дресинга. Той трябва да бъде с хармоничен вкус, леко кисел със сладко-солен послевкус.

3. В нагорещен тиган запечете телешкото за 3 минути от всяка страна.

4. Нарежете месото и разбъркайте заедно със соса.

5. Нарежете ябълката на парченца и топнете в оризовия оцет.

6. Сложете телешкото в чиния, заедно с ябълката, листата от салата и ядливите цветя.

Консумирайте веднага.

Рецептата и фотографиите са част от книгата на Веран Фредиани Elles Cuisinent на изд. Hachette Cuisine.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser