Преминете към основното съдържание

Рециклираните бански костюми – бъдещето на лятната мода

Изглежда, че опазването на околната среда е най-новата тенденция в света на модата – и се надяваме да остане задълго
© Fisch

Вече сме запознати със статистиките, че нито една създадена някога пластмасова четка за зъби все още не е разградена и с факта, че пластмасата ще е повече от рибата в океаните ни до 2050 г. Разбира се, не можем да забравим голямото Тихоокеанско сметище, още познато като огромна пластмасова буца от нерециклиран боклук с размерите на Северна Америка, която все още плува в Тихия океан. Тези и редица други открития ни накараха колективно да търсим решение на проблема.

При последните разкрития за света на така наречената бърза мода и нейните главозамайващи следи върху околната среда, все повече марки се обърнаха към рециклираните материи. Преминаването към съответните материи решава няколко проблема – елиминира вредните емисии при производството на бърза мода и замърсяването, което идва заедно с нея, но и дава нов живот на всичката използвана пластмаса.

Рециклираната мода набира скорост с всеки изминал ден и все повече марки се гордеят с материалите, които използват. Тениски, направени от бутилки за вода, чанти, направени от опаковки и пр. Но разбира се, това, което търсим за летния сезон, са банските.

Всички знаем, че да намерим перфектния бански, е достатъчно трудно и без да се грижим за околната среда. Но редица модни къщи и новоизгряващи дизайнери са се погрижили да превърнат сериозния проблем с пластмасата в нещо удобно и перфектно за летния сезон.

Факторът, който всъщност прави промяната, е така нареченият Еконил, висококачествен текстил, направен от рибарски мрежи и корабни отпадъци.

Някои от марките, произвеждащи екобански, са Mara Hoffman, Peony, Fisch и Batoko. Всички те, заедно с редица други, работят, за да създадат екобански костюми, без да правят компромис със стила и качеството.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser