Преминете към основното съдържание

Рейчъл Келър – новата ярка звезда в небосклона на Холивуд

Актриста от „Легион“ издава тайни от гардероба на сериала и говори пред ELLE за страха на жените да бъдат себе си
Допреди няколко години Рейчъл изобщо не подозирала, че я чака такъв успех.
Допреди няколко години Рейчъл изобщо не подозирала, че я чака такъв успех. © Frank Ockenfels/FX Legion ©2016 FX Networks. All rights reserved.

Тя е новата ярка звезда в небосклона на Холивуд! След пробива си в сериала „Фарго“, сега 25-годишната актриса Рейчъл Келър, която живее с баба си, се завръща на малкия екран като супергероинята със специални сили Сид Барет от хитовия сериал на FOX – „Легион“.

Само преди няколко години тя изобщо не подозирала, че я чака такъв телевизионен успех. Когато получила обаждането, че е одобрена за „Фарго“, работела на три места, за да се справя финансово (като бавачка, хостеса и сервитьорка). Скоро напуснала и трите, разбира се. И добре, че е така, иначе нямаше да я видим в първия сезон на „Легион“! Ако сте го пропуснали, през август отново имате шанс да го гледате по FOX – от 22 август 2017 г., от понеделник до петък в 20:00 ч., с повторения от 23 август, от понеделник до петък в 10:45 ч.

Работела на три места, за да се справя финансово.

А докато сме в очакване на втория сезон – отново по FOX през 2018 г., разговаряме със самата Рейчъл за пътя ѝ от училище до тази първа голяма роля от култовия комикс свят на „Марвел“.

Казваш, че „Легион“ е за плашещо прости неща, например за това, колко плашещо е да се довериш на някого или да разбереш къде е мястото ти на този свят. Като говорим за плашещо прости неща, от какво най-много те е страх?

За мен най-плашещото и страшното е например да очакваш или да мечтаеш за едно, а после да се случи нещо съвсем друго. Концепцията на „Легион“ е основно за това да се откъснеш, да се освободиш от излишното, да можеш да излезеш извън пътя, по който вървиш, за да се получи по-добра история.

© Frank Ockenfels/FX Legion ©2016 FX Networks. All rights reserved., "Че кой не обича да носи черно?!"

Бриджит Бардо е голямо вдъхновение за визията на героинята ти в „Легион“. Как се чувстваше в образа на Сид?

Че кой не обича да носи черно? (Смее се.) Бриджит Бардо наистина стана вдъхновение за образа на Сид, тъй като носи нещо така емблематично шейсетарско и едновременно футуристично. За мен беше интересно да изследвам какво би носило момиче, което не иска да бъде докосвано и което иска да се защити и разграничи, да остане на ниво, да бъде самоуверено.

Модата от времето на Бриджит Бардо доближава ли се до личния ти стил?

Стилът на Бриджит Бардо е иконичен. Той е изключително женствен и едновременно с това доста смел. На моя образ в „Легион“ това пасна много добре. По отношение на личния ми стил, обичам да заимствам влияния и Бриджит Бардо ми е била вдъхновение понякога.

"Стилът на Бриджит Бардо е иконичен."

Чувстваш ли се жертва на модата?

Не бих се определила като жертва на модата. За мен комфортът е от първостепенна важност, така че често може да ме видите да нося съвсем достъпна конфекция, от която след това се освобождавам, за да се сдобия с още достъпна конфекция и да има разнообразие.

© Frank Ockenfels/FX Legion ©2016 FX Networks. All rights reserved., "Бриджит Бардо стана вдъхновение за образа на Сид."

В „Легион“ връзката между Дейвид и Сид е уникална любовна история. Какво научи от нея?

В основата на „Легион“ наистина е любовната история и това какво се случва с хората, когато те истински се борят с нещо голямо, което е по-силно от тях самите. Специално е усещането да имаш някого, който да те обича безусловно, без да те осъжда и именно това е най-ценното в отношенията между Дейвид и Сид.

Смяташ ли, че нежеланието на Сид да използва суперсилите си е отражение на това, как жените не са насърчавани да изразяват себе си напълно. Възможно ли е това да бъде послание – тя използва суперсилата си за първи път едва в последния епизод.

Да, определено смятам, че особено младите жени и момичета не изразяват себе си напълно от страх да не направят грешка. А всъщност няма правилно и грешно когато говорим за нечие лично мнение.

"Да бъдеш себе си понякога е наелектризиращо."

Колкото до Сид, тя на моменти е вдъхновена, а в други случаи е уплашена. Да бъдеш себе си понякога е наелектризиращо, друг път може да имаш усещане за мисия да изразяваш собственото си аз. Тя използва силата си, за да спаси човека, за когото най-много я е грижа – това е специалното на този момент.

Познато ли ти е чувството да не изразяваш себе си напълно?

Понякога просто за да бъда любезна към хората не изразявам напълно това, което мисля, и тъй като съм актриса, това всъщност е част от работата ми – да владея и контролирам това как и доколко се изразявам.

© Frank Ockenfels/FX Legion ©2016 FX Networks. All rights reserved., "Младите жени не изразяват себе си от страх да не направят грешка."

Как се почувства когато най-накрая изгледа готовите епизоди?

Всичко, което видях – изпълненията на останалите актьори от екипа, цялото шоу – всичко беше максимално близо до съвършенството. Сериалът е невероятно откровен и игрив и се почувствах изключително доволна, когато го видях завършен.

Фарго“ е първият ти проект. Как те промени той?

„Фарго“ беше първият ми сериозен професионален ангажимент, след като завърших образованието си. Изключително приятно ми беше да работя по този проект. Сбъдната мечта е да работиш с такъв чудесен екип от професионалисти.

"Дори не бях чувала за героя Легион."

Какво е чувството да си избран да станеш част от света на „Марвел“?

Да си призная, не бях от най-големите фенове на комиксите на „Марвел“, дори не бях чувала за героя Легион. Затова подходих към проекта без предубеждения, просто като фен на филмите за X-Men.

© Frank Ockenfels/FX Legion ©2016 FX Networks. All rights reserved., "В основата на „Легион“ е любовната история."

В реалния живот си нещо като супергерой в очите на твоята баба. Тя гледа ли „Легион“ и всъшнст фен ли ти е, или е най-големият ти критик?

В никакъв случай не е мой критик. Тя по-скоро ми е фен, нещо като моя близка приятелка. Баба ми уважава и цени моята страст към актьорската професия, аз също уважавам нейните увлечения и ние много се обичаме.

Кой друг те подкрепя? Откъде например черпиш енергия, мотивация и вдъхновение?

Най-големият извор на вдъхновение са близките ми хора – семейството, приятелите ми, сестра ми, други мои приятели, сценаристи и актьори. Чувствам се благодарна, че можем да споделяме професионални идеи. Също така ме вдъхновяват и собствените ми пътувания към себе си, моментите, в които се фокусирам върху това да бъда здрава и щастлива.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser