Преминете към основното съдържание

Ретрограден Меркурий 2022: чий живот ще се промени драматично

Как да се предпазите от съдбовни провали в периода на ретрограден Меркурий.

През септември 2022 г. ни очаква ретрограден Меркурий, който ще внесе смут и объркване в живота ни за цели 22 дни. Това явление ще започне на 10 септември и ще продължи до 2 октомври 2022 г.

Периодите на ретрограден Меркурий предизвикват значителни промени в живота ни. Те засягат всички сфери на обществото и "награждават" хората с определено поведение. За съжаление, експертите по астрология са убедени, че най-малката планета в цялата слънчева система е способна да причини на хората най-големите проблеми. Именно с Меркурий експертите свързват различни неприятни моменти, които се случват по време на ретроградност.

Обща характеристика на ретроградния Меркурий

Ретроградният Меркурий започва своето движение в знака Везни, преминавайки след 14 дни в Дева. Именно в този момент е важно да бъдете особено внимателни в изказванията си, тъй като конфликтната и придирчива зодия ще оказва своето негативно влияние. В трудния период на небесното явление трябва да се подходи по-отговорно към планирането на делата, тъй като Меркурий възнамерява да обърка всички планове и да наруши обичайния режим. Има голяма вероятност по време на ретроградния период да възникне сериозна техническа повреда. Възможно е в живота ни да се случат събития, които да ни пратят в миналото и да ни накарат да се замислим за определени ситуации.

Какво можете да правите по време на ретрограден Меркурий?

В този момент е важно внимателно да обмислите всичките си решения, преди да ги приложите. Имайте предвид, че Меркурий винаги се противопоставя на Юпитер, който има тенденция да дава сила. Ето защо трябва да подхождате внимателно към решаването на всеки проблем. Реагирайте на всякакви събития спокойно и хладнокръвно, като използвате притока на допълнителна енергия от Юпитер.

Сега можете да се помирите със стари врагове, да подновите връзки, да потърсите работа. Условието е да бъдете тактични и дипломатични в междуличностните отношения.

За хората, занимаващи се с изкуство, това е чудесно време за създаване на истински произведения. По време на ретрограден Меркурий вашето сетивно възприятие за красота ще бъде засилено до краен предел. Насочете енергията си, за да създадете следващия шедьовър.

Какво не трябва да правите по време на ретрограден Меркурий?

Ретроградният Меркурий има тенденция да връща предишни връзки. През този период се увеличава вероятността любовни интереси от миналото да се върнат към вас. Това поведение обаче се дължи на влиянието на планетата, така че няма да продължи твърде дълго. Важно е да разберете, че след известно време всичко ще се върне към нормалното си състояние, така че връзките от миналото не трябва да се подновяват, нито трябва да се опитвате да ги върнете сами.

Не бива да правите дългосрочни планове, защото те най-вероятно няма да се осъществят. Откажете се от стратегически идеи и големи проекти преди 2 октомври 2022 г.

Отложете сключването на важни договори, за да не провалите сделките и да не подведете бизнес партньорите. Намалете ползването на уреди до минимум, ако е възможно, тъй като може да се повредят.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser