Преминете към основното съдържание

Ретрограден Нептун 2023: какво ни готви най-съдбовното време от годината

В последния ден на юни започва ретроградното движение на Нептун в Риби.

За планетата тази позиция ще бъде доста удобна, така че хората ще почувстват повече приятни промени. Периодът ще продължи до 4-5 декември. Нептун ще направи обратно движение в родния си знак Риби.

Как ще се отрази явлението на поведението на хората?

Ретроградният Нептун ще покаже влиянието си, като увеличи усещането за свобода и независимост. Освен това промените ще засегнат не само личните нагласи, но и външните обстоятелства. Положителната нагласа ще допринесе за продуктивен начин на живот. Много желания ще се сбъднат.

Какво трябва да се прави през ретроградния период?

От 30 юни се отваря благоприятен прозорец за всички, които имат нужда да поддържат творческа енергия. Всяко начинание ще бъде успешно. Периодът е особено подходящ за занимание с изобразително изкуство. Ако сте отлагали уроците по рисуване, сега е идеалният момент да се научите да рисувате с маслени бои или акварели.

Ретро периодът на Нептун е подходящ за изследване на вътрешния свят. Планетата не одобрява изкушенията и зависимостите, тъй като необходимата енергия се губи. Опитайте се в неговия цикъл от 30 юни до 4-5 декември да се занимавате със себепознание. Препоръчва се посещение на психолог, арт терапия, водене на дневник, четене на мотивационна литература. Хората, които страдат от тревожност и депресия, биха имали полза от намирането на духовен наставник и включването на практики за медитация и релаксация в своята рутина.

Нептун е тясно свързан с медицината и фармацевтиката. В неговия ретроцикъл е полезно да се грижите за здравето си, да извършите всички предстоящи процедури или прегледи, да излекувате стари рани: както физически, така и духовни.

Какво да не правим по време на ретрограден Нептун?

Планетата е доста променлива и за хората по това време е важно да се научат как да поддържат баланс между реалния свят и вътрешния. По време на ретроградния прозорец мнозина ще искат да се скрият в света на мечтите и фантазиите.

От 30 юни до 5 декември:

 • Не вземайте прибързани и емоционални решения;
 • Не се карайте с роднини, не се връщайте към стари спорове;
 • Не се ровете в миналото;
 • Не пренебрегвайте интуицията си;
 • Не се самолекувайте;
 • Не се занимавайте с водни активности;
 • Не сменяйте сами водопровода в къщата;
 • Не се връщайте към старите лоши навици;
 • Не заемайте големи суми.

Някои ще искат да извършат изброените действия в период на колебание и несигурност, опитвайки се да открият по-кратък път. Нептун няма да бъде благоразположен към подобен избор и ще изисква от вас обмислени решения.

Полезни ритуали

Нептун символизира водния елемент, духовност, решителност. В периода на обратното му движение се препоръчва да се занимавате с дълбоко изучаване на вътрешния си свят. Провеждайте следните практики от 30 юни до 5 декември:

 • Посетете психолог с проблем, който ви гложди отвътре от дълго време.
 • Водете личен дневник с подробно описание на всички емоции, преживявания, чувства.
 • Взимайте вана с етерични масла, за да се отпуснете ида се изпълните с енергията на спокойствието.
 • Нарисувайте вода, водопади, езера, капки, морета, океани, реки.
 • Във важни дни (изпит, презентация) поставете синя гривна на китката си като символ на увереност и интуиция.
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser