Преминете към основното съдържание

Рикардо Тиши превзема модния подиум в Лондон

Бившият главен дизайнер на Givenchy е новият креативен директор на Burberry
© Getty

Безспорно една от най-дългоочакваните новини, а именно на къде ще поеме Рикардо Тиши вече е на лице.

След 12 години, които той прекара в Givenchy, като креативен директор и главен дизайнер, Рикардо е готов да покори нови върхове. Италианецът избра Лондон, в лицето на един от най-емблематичните модни брандове - Burberry. 

През март тази година се очаква Тиши да стане официално част от екипа на Burberry, а първата си колекция за английската емблематична марка, да представи през септември, по време на Седмица на модата в Лондон, сезон пролет-лято 2019.

© Getty

Повече от година валяха какви ли не спекулации, относно съдбата на креативния дизайнер. Една от най-достоверните бе, че италианецът е готов да поеме мъжката линия на Versace.

Тези подозрения бяха подкрепени от близостта, която демострираха Рикардо и Донатела в последно време. Видимо, отношенията между тях са чисто приятелски, а Тиши е готов да покори и още един моден подиум - този в Лондон. 

Дизайнерът сподели, че е изключително възхитен и радостен от новата си позиция. "Развълнуван съм от потенциала на тази изключителна марка и британското й наследство", написа още в социалните мрежи Тиши.

В галерията от снимки ще откриете и последната колекция на досегашния креативен директор на модния бранд - Кристофър Бейли, която бе представена преди броени дни:

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser