Преминете към основното съдържание

Робърт Дауни Джуниър отказал да бъде номиниран за "Оскар" за ролята на Тони Старк

Актьорът вече има две номинации за тази престижна награда
© getty

Робърт Дауни Джунър беше гост на шоуто на Хауърд Стърн и коментира думите на Мартин Скорсезе, че филмите за супергерои не са истински филми.

Актьорът предположи, че всъщност известният режисьор едва ли е толкова сериозно настроен по този въпрос. В отговор на това Стърн отбеляза, че вероятно мнозина от киноиндустрията всъщност споделят мнението на Скорсезе, за това Дауни никога не е бил номиниран за "Оскар" за ролята си на Тони Старк от филмите "Железният човек" и "Отмъстителите".

"Толкова се радвам, че повдигнахте този въпрос, защото обсъждахме такава възможност и казах: "Хайде, не!", каза Робърт.

"Оценявам неговото мнение, защото вярвам, че трябва да имаме различни гледни точки, за да можем да изберем правилния път и да продължим напред", допълни актрьорът на въпроса във връзка с коментара на Скорсезе за филмите за супергерои.

Припомняме, че през кариерата си Робърт Дауни Джуниър е номиниран два пъти за "Оскар" - за главната роля във филма "Чаплин" и за поддържаща роля в "Тропическа буря".

В края на април излезе филмът "Отмъстителите: Краят", в който актьорът отново изигра Тони Старк

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser