Преминете към основното съдържание

Робърт Де Ниро е обвинен в полова дискриминация

Бивша служителка на компанията на актьора каза, че е била обиждана от него и е получила по-ниска заплата в сравнение с колегите си от мъжки пол
© getty

Бивша служителка на компанията на Робърт Де Ниро, Греъм Чейс Робинсън съди актьора, обвинявайки го в дискриминация, основана на пола и за неблагоприятни условия за работа на жените. Ищецът изисква от него 12 милиона долара.

"Робърт Де Ниро е този, който държи на стария морал", казва в делото Робинсън. "Той не може да приеме, че мъжете трябва да се отнасят към жените като към равни." Не го интересува, че сексизмът на работното място е против закона. Мис Робинсън е жертва на това отношение", каза в съда адвокатът ѝ.

Според Греъм тя била подложена на множество обиди и неподходящи шеги от актьора и получила по-ниска заплата в сравнение с колегите ѝ от мъжки пол. Тя обяви за напускането си през април, предупреждавайки за възможни съдебни дела.

Отбелязва се, че през август компанията De Niro Canal Productions е завел дело за 6 милиона долара срещу самата Робинсън. Жената е обвинена в присвояване и лична изгода по време на работа, по-специално се твърди, че в продължение на четири дни през януари тя е гледала 55 епизода на „Приятели“ в Netflix.

Очакваме да разберем какви ще са последствията за актьора. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser