Преминете към основното съдържание

Rock Chick: Жените на великите музиканти

Музите на едни от най-легендарните артисти
© getty

ЙОКО ОНО

Йоко Оно предизвиква противоречиви чувства във феновете на "Бийтълс". Наричат я "манипулатор" и я обвиняват в разпадането на групата. Тя има голямо влияние върху Ленън - в личен и професионален аспект, но самата не се вижда в тази светлина.

"Накрая намерих някого, когото си струва да обичам", пише в дневника си след първата си среща с Ленън, през октомври 1966 г.  И така Йоко започва да търси вниманието и любовта на Джон. Тя дори не се смущава от присъствието на собствената му съпруга. След година и половина Джон капитулира. 

От тогава те стават неразделни до смъртта му (върепки една кратка раздяла). Позират голи, правят акции в леглото - какво ли не. Ленън дори променя второто си име и става Оно. Те даже ходят заедно до тоалетната.

"Това е човек, с когото мога да преговарям или да се карам като стар приятел, но също така можем и да правим любов. Човек, който може да ме погали по главата, когато съм уморен, болен или депресиран. Човек, който може да замени майка ми. Сякаш съм спечелил голямата награда", казва Джон.

© getty

ПАТИ ХАНСЕН

Пати Хансен през март навършва 61 години, но продължвата да я наричат "най-готиният супермодел на Америка". Вторият псевдоним на Хансен е "wild thing" - нещо диво. Тя няма грам притеснения да се разголи и да тича така в снега на снимачната площадка, да експериментира в работата и не я е страх от нищо ново. Не е изненадващо, че по Пати си "падна" не по-малко дивият Кийт Ричардс. Те се запознават през 1979 г. в Ню Йорк в Studio 54 (там, където през тези години най-ярките личностни могат да бъдат открити в Ню Йорк). Кийт и Пати почти веднага започват да се срещат и четири години по-късно се женят. След което идват много радости и сълзи - раждането на двете им дъщери, двете сериозни заболявания (късите прически на Хансен и двата пъти са принудени от химиотерапията, но веднага се превръщат в тенденция) - но двойката все още е заедно.

© getty

ИМАН

Ив Сен Лоран нарича Иман "жената на мечтите си", но тя е жената на Дейвид Боуи. За него това е любов от пръв поглед. Те се сгодяват през април 1992 г. в Лозана. Сватбата се провежда през юни, същата година, във Флоренция - озвужена с музика написана специално от, разбира се, самия Боуи. Двойката живее мирно в Ню Йорк, като през 2000 г. им се ражда дъщеря, която кръщават Александрия. "Разбираме разликата между човека и публичния му образ. Когато сме у дома, сме просто Иман и Дейвид. И не някой друг ", - казва моделът в интервю при Опра, запитана как успява да се разбира с артиста, който има репутация на провокатор. Що се отнася до тайната на идеалния брак, Иман вярва, че основното нещо е "да се ожените в точния момент. Идва време, когато сте готови за дългогодишни взаимоотношения, които да станат главното нещо в живота ви."

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser