Преминете към основното съдържание

Родителите, преживяли загуба на дете, имат нужда от помощ – подарете подкрепа!

Тази кауза не може да ви остави безразлични…

Всяка година в България се раждат около 6000 недоносени бебета, но за съжаление някои от тях не успяват да се преборят за живота си. Стотици родители, преминали през ада на очакването да прегърнат своята рожба, потъват в празнина и самота. Не знаят къде да намерят подкрепа, чувстват се изгубени, нямат сили да продължат. Освен мъката, за тях често се оказва невъзможно да потърсят професионална подкрепа от опитен терапевт поради финансови затруднения.

На 30 ноември предстои отбелязването на “Щедрият вторник” - денят, в който даряваме и празнуваме щедростта. Giving Tuesday е глобална инициатива, която възниква в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо “Черния петък” и купуването на твърде много излишни вещи. Инициативата дава възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е неотменна част от ежедневието ни и начин да използваме парите си, за да променим нечий живот.

Фондация “Нашите недоносени деца” - първата неправителствена организация в България, създадена в подкрепа на недоносените бебета и техните семейства - ще участва в тазгодишната инициатива, благодарение на подкрепата и дългогодишното си партньорството с Фондация BCause.

Кампанията на фондацията е насочена към една изключително чувствителна тема - предоставянето на професионална терапевтична подкрепата за родители, преживели загуба на дете, под надслов „Когато семейството се сблъска с немислимото - подари подкрепа!“ Целта на кампанията е да се осигури подкрепа за поне 10 семейства, които се борят с последиците от непрежалимата загуба на рожба.

Професионалната психотерапевтична помощ би осигурила на тези родители:

  • защитена среда, в която да споделят чувствата си,
  • да работят с емоциите си,
  • да преминат през болката по-лесно.

Терапевтичната практика е доказала, че хората, получили подкрепа след преживяна трагедия, успяват да приемат по-лесно случилото се, да се фокусират в настоящето и да погледнат смело към бъдещето.

Можете да подкрепите кампанията по следните начини:

  • Като изпратите дарителски SMS с текст DMS RODITEL на номер 17 777. Не забрявайте, че можете да станете и регулярен дарител чрез услугата за sms абонамент, която е достъпна за абонати по договор с Теленор, Виваком и A1. В страницата на DMS можете да намерите и други начини за дарение.


Вашето дарение може да помогне на сломени от мъка родители да се преборят с болката и отчаянието и да продължат да живеят пълноценно и с вяра, въпреки загубата.

#
щедриятвторник #givingtuesday

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser