Преминете към основното съдържание

Рокаджиите от U2 почетоха жертвите в Париж на концерта си

В шоуто се включиха и Eagles of Death Metal, на чиято изява загинаха 90 човека
U2 и Eagles of Death Metal заедно на сцената
U2 и Eagles of Death Metal заедно на сцената © dailymail

След като отмениха концерта си в Париж заради атентатите на 13 ноември, близо месец по-късно рокаджиите от U2 най-накрая се срещнаха с феновете си във френската столица.

Един от най-емоционалните моменти по време на музикалния гиг, беше появата на колегите им от Eagles of Death Metal, на чийто концерт в Батаклан джихадистите убиха 90 човека.

„Те бяха ограбени на сцената преди три седмици, затова тази вечер искаме да им предоставим нашата“. С тези думи вокалистът на U2 Боно покани да се присъединят към тях американците и поздрави с прегръдка колегата си Джеси Хюс.

© dailymail, U2 и Eagles of Death Metal заедно на сцената

В момента, в който Джеси грабна микрофона, се обърна към феновете: „Париж, ние ви обичаме и никога няма да се откажем от рокендрола.“

Двете групи заедно изпълниха парчето на Пати Смит People Have the Power, след което Боно и компания оставиха колегите си да изпеят песента си  I Love You All the Time.

Това съвсем не беше единственият жест, който U2 направиха в чест на загиналите. Малко по-рано публиката беше осветена с френския трикольор, на който бяха изписани имената на всички жертви на терористичните атаки на 13 ноември.

© dailymail, Френският трибагреник с имената на жертвите в Париж


 
Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser