Преминете към основното съдържание

Роклята от филма "Дюн" е най-скъпият костюм в историята на киното

За момента неофициално

"Дюн" на Дени Вилньов се превърна в един от най-касовите филми за 2021 г. и получи най-много номинации за предстоящите награди Оскар. Само за няколко седмици филмът събра почти 100 милиона долара в световния боксофис. Ако все още не сте гледали най-добрата фантастична драма на годината, време е да го направите. Поне заради невероятните пейзажи и образите на главните герои.

Според дизайнерът на костюми Жаклин Уест, една от роклите във филма може да се счита за най-скъпата в историята на киното. Става въпрос за копринената рокля на Лейди Джесика, с която тя пристига на Аракис.

Бижутата за тоалета се изработени ръчно, а работата е продължила няколко месеца – всяка брънка от мрежата от мъниста, която покрива ръцете и лицето на актрисата Ребека Фъргюсън, е изтъкана с изключително търпение и прецизност от хора от екипа. Дизайнерът на костюми черпи вдъхновение за създаването на роклята от творчеството на Кристобал Баленсиага. За момента не е ясно колко точно струва уникалния тоалет.

Още по етикети

Дюн , Оскари 2022 , рокля
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser