Преминете към основното съдържание

Rolex продаде най-скъпия си часовник

Часовникът е бил принадлежност на Пол Нюман
© Phillips

Часовникът продаден на търг миналата седмица е бил принадлежност на холивудския актьор Пол Нюман, който го носи непрестанно в продължение на 15 години.

Именно поради това, колекцията Rolex Cosmograph Daytona, изработена от неръждаема стомана и продавана между 1963 и 1970 г., става известна като "часовникът на Пол Нюман".

В крайна сметка, часовникът е продаден на анонимен оферент по телефона за 17 752 500 долара.

© getty

Нюман получава знаменития Rolex като подарък от съпругата си Джоан Удуърд през 1968 г. Тя го купува от Tiffany & Co. в Ню Йорк и го гравира със съобщението "Карай внимателно", в чест на страстта на младия си съпруг към спортните коли. 

През 1984 г. Нюман дава часовника на приятеля на дъщеря си Джеймс Кокс. След като дъщерята на Нюман и Кокс се разделят, те остават в добри отношения. Търгът е тяхна обща инициатива, в който част от приходите ще бъдат дарени на фондация "Нел Нюман" и в собствената фондация на Пол Нюман.

© getty

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser