Преминете към основното съдържание

Романът КРИПТОQUEEN разкрива опасностите и рисковете на виртуалната реалност

Новият роман на Юлияна Дончева е впечатляващ литературен рефлекс на трансформациите във виртуалната реалност и по-специално на нейните тъмни, подмолни и опасни страни – проф. Любомир Стойков.

Новата виртуална реалност крие много опасности и рискове. Криптовалутата може дa се окаже коварно предизвикателство за онези, които искат бързо да забогатеят. Стремежът към „големите пари“, спечелени чрез инвестиция във виртуални пари, променя съдби. Успяват не само най-подготвените и най-хладнокръвните, но и онези, които нямат проблем със собствения си морал.

Героите в романа, начело със свръхобразованата Вяра Раева, подготвят своята виртуална мрежа за лов на наивници. В нея попадат милиони хора от целия свят, сред тях е и българинът Илия. Воден от първичния инстинкт за бързо забогатяване, той попада в капана на престъпни умове. Роман за богатството и бедността като изпитание на духа, морала и характера.

<p>Юлияна Дончева</p>

Юлияна Дончева

Юлияна Дончева е телевизионен журналист, политик и бизнес дама. Завършва природонаучна гимназия в Шумен, а след това УАСГ в гр. София. Дългогодишен водещ в италианската телевизия Rai 2, както и в БНТ. През 2001 г. става член на 39-ото Народно събрание като депутат от парламентарната група на НДСВ, а по-късно и заместник-председател на парламентарната група „Новото време“. След като излиза от политиката, се отдава на бизнес кариера. Майка на двама синове, от години Юлияна се интересува от здравословния начин на живот и хранене, за които пише в книгите си „Код „червено“: Моята истина за храната“ и „Код „червено“: Ботокс в ума“. През 2021 г. излиза дебютният й роман „Пътят“.

Сюжетът на романа „КриптоQueen“ ни отвежда до някои от най-луксозните и екзотични дестинации в света, превърнали се в ежедневие за успешните бизнесмени – островите Капри, Иския и Соренто в Италия, Макао, Банкок, Тайланд, Сингапур, Хонконг, остров Пукет. Юлияна Дончева се е погрижила да потопи максимално читателя в действието на книгата, като е добавила QR кодове към някои от главите – след сканирането на кодовете с телефон, попадате на селекция от живописни снимки за всяка от дестинациите.

„КриптоQueen“ дава недвусмислен отговор на въпроса какво са криптопарите в съвременния свят. Конструиран е по тънката граница между сериозните криптовалути и борсови игри, от една страна, с измамите, прикрити с името им – между истинските виртуални капитали и измамните, предлагани със зрелищни пиар трикове. Ламтежът за бързо забогатяване се оказва коварна клопка и сериозно изпитание за ценностите през прослойки с различен образователен и имуществен статус.

Романът анализира и отговаря на редица нравствени въпроси, като например вечната връзка между любовта и парите. И дали славата подхранва собственото его и егото на партньора? И още, оправдано ли е престъпното поведение, ако си притиснат от крайни обстоятелства?

Линк към книгата: https://knigomania.bg/kriptoqueen.html

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser