Преминете към основното съдържание

Романтичните истории на 4 български знаменитости

Вижте жестовете на любов, които си спомнят Ернестина Шинова, Силвия Петкова, Никол Станкулова и Магърдич Халваджиан

Дали е бил за тях, или измислен от тях, няма значение! Важното е, че е направил любовта им още по-специална. Вижте какво си спомнят те за най-щурите начини да (по)кажеш на някого „Обичам те!“

ЕРНЕСТИНА ШИНОВА, актриса

Изненада в кашон от замразени пилета

© Лилия Йотова, Ернестина Шинова с Андрей Слабаков

Андрей е правил за мен много идиотски неща, но в момента се сещам за две. Едното беше преди девет години, когато получих от него кашон за замразени пилета (явно това е имало преди в кашона). Помислих, че наистина ми подарява замразени пилета и не бях особено въодушевена. Но когато го отворих, отвътре ме гледаше мъничко, кръгло, синеоко хъски – Сибир. Сибир Андреев Слабаков! Днес вече не се побира в никакви кашони. (Също като любовта между Ернестина и Андрей! - б.а.). Вторият ми спомен е за една по-гъзарска вечеря, която бях приготвила, докато чакам Андрей. А той се обади, че се прибира с Иван Ласкин. Когато се домъкнаха най-сетне вкъщи, ми беше взел кожено палто. Така някак допълни тона на вечерята и тя все пак имаше смисъл (смее се).

СИЛВИЯ ПЕТКОВА, актриса

Малките жестове са най-големи

© Театър

Силве, човек на жестовете ли си в любовта?

Принципно съм доста спонтанна и давам всичко от себе си, когато съм влюбена. Постоянно ми хрумват какви ли не романтични жестове и начини да изразя обичта си, независимо дали към приятели или към интимния ми партньор. Когато давам, ми е пълно на душата, но за жалост, колкото повече пораствам, започвам да си оставам само с идеите за жест... Някак осъзнах, че често хората не заслужават толкова огромен къс от сърцето ми... Не че съм загубила вяра, просто вече ми омръзна да се раздавам докрай и да оставам неразбрана. Започнала съм да се пазя повече и освен да подхождам емоционално, започнах и да разсъждавам малко.

Кое е най-забавното романтично нещо, което си правила за любим човек?

Никога няма да забравя един подарък за рождения ден на моя любим преди години. Успях да намеря ферма за пеперуди, ама не просто пеперуди, а най-изящните и вълшебни, огромни пеперуди, обсипани с милион красиви цветове. Купих седем. В красиви бели големи кутии на дупки приличащи на големи свещници и с панделки от горе. Запалихме колата и отидохме на връх Шипка. Там ми отне десет минути докато подредя седемте пеперуди и седемте свещи около Вечния огън. Когато викнах моя любим, му казах да си намисли седем желания и да освободи всяка пеперуда знаейки, че тя ще се погрижи за желанието му. Беше вълшебно и много красиво. Усещането е неописуемо. И се смяхме, и плакахме, но важното е, че нито един от двама ни няма да го забрави в този ни живот.

А за теб кое е най-запомнящото се нещо, което са правили в любовта?

Доста са изненадите, които са ми правили. Спомням си всичките и всички чувства, бушуващи в мен, но една ми е най-любима. Като по-малка имах огромен проблем със събуждането сутрин и често бълнувах нещото, което сънувах, докато някой се опитва да ме събуди. Толкова смешна и нелепа съм била, че моето момче беше написало цяла приказка, съставена от всичко, бълнувано през дните, в която аз съм главната героиня, разбира се. Беше направил красива книга написана с чудесен почерк и цветни рисунки и беше записал на диск написаното вътре, прочетено от него. Беше много смешно и едновременно интимно! Беше най-изумителният жест в живота ми.

А аз съм отчаян романтик! Такива неща са стойностни за мен.

Мислиш ли, че любовта има нужда от такива жестове?

Аз съм на мнение, че когато човек истински обича, трябва да намира всевъзможни начини, по които да изрази любовта си, така че партньорът му да разбира всеки ден за това, колко е специален. Малките неща и жестове са най-големи! Разговорите, интересът към това, какъв е в същината си човекът срещу теб, допирът, един поглед пълен с обич, една искрена усмивка, бележка на масата... малките неща могат да събудят пеперудите в стомаха. Да! Жестовете, пълни с обич, са задължителни за истинската любов.
Обичайте и бъдете обичани!

НИКОЛ СТАНКУЛОВА, модел и тв водеща

Еднакво мислене, един скок

© архив ELLE, Никол Станкулова

Последният такъв жест, който направих, беше, че подарих скок с парашут за двама. Скокът е от самолет, над морето. За съжаление, все още не сме използвали ваучера, защото, като отидохме на морето, се разболяхме. Иначе, жестът се прие по следния начин: „Боже, добре, че и аз не ти подарих същото!“ Моя приятелка го била убедила, че няма да харесам такъв подарък. Радвам се, че все пак сме мислели еднакво.

МАГЪРДИЧ ХАЛВАДЖИАН, продуцент

Живея с царицата на изненадите

© Иван Василев, Магърдич Халваджиан със семейството си

Покрай „Море от любов“ романтичните жестове се бяха превърнали в практика, част от ежедневието ми. Но Кремена е царица на тези неща. Сещам се за един случай преди години. Беше сутрин, бързах за среща и тръгнахме с колата с моя съдружник Асен. Той се опитваше да ме убеди да минем край НДК за някаква спешна среща. Успя да ме „приспи“ и не се замислих колко нелепо звучи обяснението му за каква среща става дума. Слизаме на пилоните и гледам там – видео стената на НДК светва и тръгва клип на Journey. А видеото показва целия ми живот. Изведнъж от храстите наизскочиха стотина човека – цялата ми фирма! И както бях бесен, в следващия момент се разтопих. Периодът около Свети Валентин ми е такъв, наситен на романтични жестове месец, защото покрай празника ми се пада и рожденият ден, а Кремена винаги измисля такива интересни, забавни неща. Организирала е например певците от „Великолепната шесторка“ да ми изнасят серенада под прозореца. Неслучайно имаме 28 години съвместен живот. Това казва всичко. И няма как да е по друг начин – с такъв вълшебник на изненадите като Кремена!

Текст Петра Денчева

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser