Преминете към основното съдържание

Романтичният поглед на Chalayan към ежедневния стайлинг

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

През Седмицата на модата в Лондон Hussein Chalayan представи колекцията си есен-зима 2020/2021. Особено впечатление ни направиха тоалетите му, съчетаващи черно и червено, отправящи романтични послания. Червеното е символ на страстната любов и непокорния характер, а черните дрехи са енергийно привличащи и се свързват с увереността. Ето защо, комбинацията от тези два цвята е една от най-подходящите.

Дизайнерът доказа, че ежедневните дрехи могат да бъдат не просто удобни, но и елегантни. Дългите палта определено са му любими - стилен начин да преборим студеното време. Широките черни колани бяха акцент при някои от тоалетите, подчертаващи талията, те внушаваха още повече страст.

За ревюто Чалайян изненада гостите си като излезе на сцената и пя по време на самото шоу. В продължение на четири часа, той смени своята роля от дизайнер на изпълнител и с помощта на двама големи музиканти - Марк Мур от S'Express и Дан Донова от Big Audio Dynamite, той представи песните, чиито текст и музика е написал съвсем сам.

С това шоу дизайнерът твърди, че „живеем в оправдана, гъвкава ера, в която всяка преследвана цел е приемлива - без задължителното обучение или умения“. Така той си даде правото по време на собственото си шоу да разкаже история не само чрез дрехи, но и чрез песни.

Още по етикети

дефилета , Chalayan
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser