Преминете към основното съдържание

Романтично пътуване до Палма де Майорка в снимки

Галерия

Остров Майорка се намира на територията на Испания и е най-големият от Балеарските острови, разположени в Средиземно море. Столица на автономната област е град Палма, разположен на южното крайбрежие на острова, с население около 375 000 жители. Най-известният плаж е Плайа де Плама - с дължина около 30 км. Освен с красиви плажове, островът ще ви плени и с уникалната си природа.

Любопитен е и културният живот в Палма де Майорка. За развитието на културата отговорност носят и българите. Всяка година през ноември се провежда оперен фестивал, създаден преди около 30 години от Борислав Иванов. От тогава всяка година има българско участие в него.

В близост се намира и красивият замък Белвер, построен през XIV в. от Джеймс II Арагонски. Валдемоса пък е сред най старите селища тук. Разположен е на 17 км от столицата Палма. Палма де Майорка е известна и с пещерите си. Благодарение на хилядолетното въздействие на ерозията, се формират многобройни карстови пещери, превърнали се в едни от най-впечатляващите забележителности на острова. Най-големата е Драконовата пещера близо до Манакор, в град Порто Кристо.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser