Преминете към основното съдържание

Руската Камерна Филохармония Санкт Петербург за първи път в България

Един най-елитните оркестри от световния подиум ще поднесе концерт с шедьоври от филмовата музика

На 31 август от 21:00 ч. ни предстои среща с изявените музиканти на високия клас на руската школа – Руска камерна филхармония Санкт Петербург, концертиращи днес в най-престижните зали на големите градове в Европа и по света.

Те са известни най-вече с експресивността, с която свирят солисти и оркестранти, с изключителното умение и техничност на изпълнителите и с изяществото на легендарния руски звук в съчетание с европейските традиции от най-висока класа.

Като подарък за филмовата гилдия и за вярната варненска публика на сцената ще чуем и видим като солист с харизматичната тема за хармоника на Енио Мориконе от филма „Имало едно време на запад”, от филма „Винету” и др., човекът-хармоника Рене Гизен. 

Днес, достигнал вече 78-годишна възраст, Рене Гизен ще пристигне от Берлин за първата си визита в България и ще ни разкаже как преди много години се е явил на кастинга на Мориконе за култовия уестърн и в последствие е изсвирил безброй много пъти темата от филма заедно с филхармониите на Берлин, Луизиана, Ню Орлеанс и др., превърнала се в златна класика и днес, и занапред.  

Концерт майстор – водач на първи цигулки ще бъде Владимир Бродски– представител на руско-американската школа, популярен солов изпълнител.

Изключително широката гама от репертоар - от бароков до модерен, превръща оркестъра в един от най-солиращите камерни ансамбли не само в Европа, но и по света.

В календара на филхармонията концертните вечери и матинета са заели почти всяка дата за години напред, в най-престижните концертни зали по света.

Възхваляваната виртуозност на оркестъра и специфичното качество на звука са причина за ярки концертни прояви с международни звезди като Найджъл Кенеди, Дейвид Гарет, Миша Майски, Мистислав Ростропович, Игор Ойстрах, Лиана Исакадзе, Микис Теодоракис, Гиора Фейдман, Андрей Гаврилов, Елена Башкирова, Дейвид Гарет, Нина Корти и Сергей Накаряков.

Цената на билетите е между 40 и 100лв. Продажби на каса или онлайн на сайта на Фестивален и конгресен център. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser