Преминете към основното съдържание

Руски олигарх пръсна 1 милиард за сватбата на сина си (снимки)

За гостите пяха Стинг и Джей Ло
Младоженците
Младоженците © Instagram

Когато си син на милиардер определено можеш да си позволиш да изхарчиш куп пари за сватбата си. Това доказа 28-годишният Саид Гуцериев, който само преди дни сключи брак с 20-годишната студентка Хатиджа Ужахова в Москва. Организаторите на бляскавото събитие отказват да съобщят колко точно е струвало то, но по изчисления на гости и запознати младоженецът се е охарчил с 1 милиард. 

Снимки от сватбата показват, че ресторантът, в който се е състояло партито, е било покрито от горе до долу със свежи цветя. Булката пък се появила с уникална рокля на Elie Saab, за която се твърди, че е около 18 000 евро. Тоалетът е бил ушит в Париж и изпратен с частен самолет до руската столица. Той бил толкова тежък и заради множеството камъни по себе си, че на булката й била нужна помощта на няколко човека, за да може да се изкачва по стълбите и да се придвижва. Воалът й пък бил поддържан от приятелки и шаферки, докато булката го носела. За събитието гостите били докарвани в луксозни коли, сред които Ролс Ройс.   

Безспорно, голямата изненада за всички било музикалното оформление. За доброто настроение на всички се погрижили Стинг, Джей Ло и Енрике Иглесиас. Твърди се, че латината е получила хонорар от 1 милион долара. Това обаче съвсем не било всичко. Французойката Патрисия Каас изпяла няколко балади на младоженците, а гостите изгледали и шоуто на "Сукишвили". Според руските медии Елтън Джон и Бионсе също са взели участие, макар че техни снимки не се появиха публично. 

600-те гости опитали и от 9-етажната торта, на върха, на която имало полумесец, символ на мюсюлманската вяра на младоженците. Твърди се, че бащата на младоженеца Саид - Михаил Гуцериев, разполага с богатство, равняващо се на 4,3 милиарда евро. 

Снимки от грандиозната сватба можете да видите в нашата галерия.

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser