Преминете към основното съдържание

Руснака от „Сексът и градът“ идва в България!

„За мен България е много скъпа“, казва известният балетист и хореограф Михаил Баришников, изиграл една от любовите на Кари Брадшоу в култовия сериал
„Сексът и градът“ е само малка част от изявите на артиста.
„Сексът и градът“ е само малка част от изявите на артиста. © Getty Images

Световноизвестният балетист, актьор и хореограф Михаил Баришников идва у нас с моноспектакъл! Познат и като Руснака от култовия сериал „Сексът и градът“, артистът вече трета година обикаля световните сцени с нашумялата постановка „Бродски/Баришников“.

Това, което Миша прави с тялото...

В нея Баришников по уникален начин пресъздава с глас и движения поезията и прозата на своя дългогодишен приятел от емигрантските години в САЩ – Йосиф Бродски. „Това, което Миша прави с тялото наподобява своеобразна, спонтанна електрическа енергия“, издава режисьорът на спектакъла – Алвис Херманис.


МИХАИЛ БАРИШНИКОВ СТАНА ЛИЦЕ НА МОДНА МАРКА


Освен с пластичните си умения, Баришников изненадва с таланта си на драматичен артист. Въздействащата му игра се допълва със записа с оригиналния глас на нобеловия лауреат – Бродски.

Сцената наподобява прекрасна зимна градина, а постановката е определяна като „хипнотизираща меланхолия“. „Тя е специален момент в моя живот – преход от балетната игра към театъра“, споделя самият Баришников.

К​ариерата на Баришников тръгва от... Варна

„За мен България е много скъпа“, споделя още той. По думите му от нашата страна тръгва световната му кариера, защото през 1966 г. участва в Международния балетен конкурс във Варна, където печели златен медал в категория деца и юноши.

Днес 70-годишният Баришников вече е един от най-забележителните двигатели на съвременната култура и не спира да изненадва милионите си почитатели. Работи като арт директор на New York City Ballet, оглавява American Ballet Theater, играе в множество спектакли, филмови и телевизионни продукции и – да, „Сексът и градът“ е само малка част от тях!

Истинска нирвана за артисти

През последните години Миша управлява Baryshnikov Art Centre в Манхатън. В него инвестира един милион долара лични средства, за да превърне мащабното арт пространство в истинска нирвана за артисти.


10 ВИЗИИ ОТ "СЕКСЪТ И ГРАДЪТ", КОИТО СА АКТУАЛНИ И ДНЕС


Моноспектакълът му „Бродски/Баришников“ се играе с нестихващ успех по света, като билетите се разпродават за броени часове. У нас те са в продажба от 14 ноември онлайн и в мрежата на Ticketportal. 90-минутното представление ще е на сцената на Софийската опера и балет на 19 и 20 януари и Баришников ще говори на руски, но със субтитри на български.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser