Преминете към основното съдържание

С Alberta Ferretti в Ибиса: ​„Жените са моите музи“

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

„Жените са моите музи, старая се да разбера еволюцията на това, което им харесва“, споделя Алберта Ферети по време на представянето на новата курортна колекция. Това не е лесна задача, днешните колебливи социални и културни условия непрекъснато променят перспективата.

Дизайнерката се опитва от доста време да пренапише или поне да актуализира кодовете си, като се съсредоточава върху основните дрехи за ежедневно облекло, запазвайки само малка част от типичните за лейбъла ефирни рокли. Тук тя сякаш коригира фокуса в полза на баланса. Внесе още по-свободен дух, като въведе отново по-широк вариант на своите рокли, същевременно добави серия от луксозни гащеризони, като страхотна алтернатива на панталоните.

Изключително красиво изглеждат и тоалетите, вдъхновени от мандала, заснети на фона на слънчевите скалисти плажове на Ибиса, потопени в жива палитра от земни тонове. Част от флоралните мотиви, които видяхме, сякаш са рисувани с акварел, а останалите - бродирани, създаващи 3D ефект. Най-забележителни са пайетите, които блестяха под лъчите на слънцето. Едва ли може да има по-добро представяне за тях.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser