Преминете към основното съдържание

С какво да заменим пачовете за очи у дома

За да сме свежи всяка сутрин

Пластирите са истински спасител, когато сутрин под очите се образуват тъмни кръгове и подпухналост, защото те бързо помагат лицето да възвърне здравия си и свеж вид. Често магическите пачове не са под ръка и въпреки това пак трябва да изглеждате добре. В подобни ситуации на помощ се притичат средства, които винаги са у дома - основното е да знаете как да ги използвате.

Най-лесният начин да направите пач за под очите е да напоите памучен тампон със смес от полезни за лицето съставки. За да облекчите подуването, смесете две супени лъжици прясно сварено кафе със същото количество сметана. Оставете сместа да престои и потопете в нея памучен тампон. Ако се накисне добре, ще прилепне идеално към кожата под очите и няма да пада, докато се занимавате със сутрешните си дела. Отстранете пластирите след 15 минути.

За друга рецепта ще ви трябва супена лъжица гел от алое и половин обелена краставица. Смесете ги в блендер и накиснете памук в получената смес за няколко минути. Поставете пластирите върху кожата си за 10 минути. По същия начин можете да приложите всеки серум, например с хиалуронова киселина.

Отлично решение е и известното народно лекарство за отоци - пакетче чай. Пригответе две, оставете ги да се охладят и ги поставете върху кожата под очите. Всеки чай, както зелен, така и черен, е подходящ за това. Не подценявайте и силата на обикновените краставици. Просто ги пъхнете във фризера за няколко минути и после ги поставете върху очите си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser