Продукти:
3 големи тиквички
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици зехтин екстра върджин
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици дижонска горчица
1/4 чаена лъжичка пресован чесън
1/4 чаена лъжичка сол
1/8 чаена лъжичка прясно смлян розов или черен пипер, плюс малко за гарнитура
2 супени лъжици накъсан пресен босилек
1 супена лъжица нарязан пресен копър, плюс още за гарнитура
1 топче сирене бурата, накъсано на парчета
Приготвяне:
Разбийте лимонов сок, олио, мед, горчица, чесън, сол и черен пипер заедно в малка купа. (Алтернативно, поставете съставките в буркан или друг съд с плътно затварящ се капак; разклатете, докато се смесят.)
С помощта на белачка за зеленчуци или мандолина нарежете тиквичките по дължина на тънки ленти като не използвате частта със семките. Прехвърлете в голяма чиния за сервиране. Добавете 2 супени лъжици от дресинга, босилека и копъра; разбъркайте, докато тиквичките се покрият добре. Поставете накъсаната бурата и поръсете с останалия дресинг. Гарнирайте с допълнително копър и черен пипер, ако желаете.