Преминете към основното съдържание

Салата от тиквички със сирене бурата

Комбинирайте със студено вино или узо и се насладете на летния вкус.

Продукти:

3 големи тиквички

2 супени лъжици лимонов сок

2 супени лъжици зехтин екстра върджин

2 супени лъжици мед

2 супени лъжици дижонска горчица

1/4 чаена лъжичка пресован чесън

1/4 чаена лъжичка сол

1/8 чаена лъжичка прясно смлян розов или черен пипер, плюс малко за гарнитура

2 супени лъжици накъсан пресен босилек

1 супена лъжица нарязан пресен копър, плюс още за гарнитура

1 топче сирене бурата, накъсано на парчета

Приготвяне:

Разбийте лимонов сок, олио, мед, горчица, чесън, сол и черен пипер заедно в малка купа. (Алтернативно, поставете съставките в буркан или друг съд с плътно затварящ се капак; разклатете, докато се смесят.)

С помощта на белачка за зеленчуци или мандолина нарежете тиквичките по дължина на тънки ленти като не използвате частта със семките. Прехвърлете в голяма чиния за сервиране. Добавете 2 супени лъжици от дресинга, босилека и копъра; разбъркайте, докато тиквичките се покрият добре. Поставете накъсаната бурата и поръсете с останалия дресинг. Гарнирайте с допълнително копър и черен пипер, ако желаете.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser