Преминете към основното съдържание

Salvatore Ferragamo с нов креативен директор

От днес Пол Андрю, който завеждаше дизайн-департамента за дамски обувки в италианската модна къща е назначен за моден директор на марката
© BFA

Спокойно може да наречем 2017 годината на промените. Десетки модни къщи преструкторираха модните си линии, големи модни холдинги добавиха в списъка с имена нови дизайнерски къщи, а други смениха своите креативни директори.

Поредното доказателство за това е последната новина идващата от Италия. Преди броени часове Salvatore Ferragamo обяви името на новия си креативен директор, в лицето на Пол Андрю.

До момента Пол отговаряше за дизайн-департамента за дамски обувки на италианската модна къща. Андрю е работил и преди над линията за дамско облекло на Salvatore, помагайки на Фулвио Ригони да създадат новите колекции на едни от най-елегантните италиански дрехи на всички времена. Сега именно той има тежката и отговорна задача да сътвори новите предложения за сезон есен-зима 2018, които се очакват да бъдат представени догодина през февруари, по време на седмицата на модата в Милано. 

Пол не пропусна да изрази своята радост в социалните мрежи.

"Много съм благодарен на семейство Феррагамо за доверието и вярата в силите ми. Голяма чест е да работя с експертите на една от най-добрите модни къщи в света", написа той в официалният си профил в Инстаграм.

Новият креативен директор на Ferragamo е професионалист с богат опит. В миналото си Андрю е работил по колекциите на Alexander McQueen и Donna Karan. Освен това той има и собствен бранд за обувки и аксесоари.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser