Преминете към основното съдържание

Само за мъже: брадата намалява риска от рак на кожата!

И още четири любопитни факта за жените, които си падат по лъмбърсексуални мачовци
© iStock

Брадато момче с татуировки, яхналo мотор и пиещo бира – имиджът на лошото момче продължава да е актуален! Лъмбърсексуалността все повече измества метросексуалността. Нека си признаем, крайно време беше да спрем да чуваме от мъжете си: „Мога ли да ползвам крема ти?“ или „Ще запишеш ли час за маникюр и на мен?“. Никой не заклеймява твърдението, че мъжът трябва да е поддържан, но със сигурност не е OK, ако е по-поддържан от вас самите, нали? Именно тук се появява лъмбърсексуалността.

Най-общо „lumber” се свръзва с „дървен материал“, но и с американското „lumberjack” - „дървосекач“. Този тип тенденция се характеризира с представата за силен, красив, гол до кръста мъж, който, ако не живееше в града, щеше да... цепи дърва, точно така! Идеята на лъмбъсексуалността е да се върне точно към този примитивен образ на мъжа, излъчващ сила и непоколебимост. Какво по-хубаво от това отново вие да сте жената вкъщи? Когато нашият герой не е гол до кръста, обикновено, той носи скъпи тишърти от хубав плат, добре поддържана брада и, честно казано, има малко хипарски вид, което го прави почти неустоим.

Ето и няколко факта, на които се дължи завръщането на брадата на мода – тенденция, която продължава вече втора година:

Лъмбърите изглеждат по-мъжествени

Брадата отдавна се слави като символ на мъжество и сила. Според някои култури колкото по-голяма е брадата на представителя на силния пол, толкова по-мъжествен изглежда той в очите на обществото. Така че, ако искате да си придадете вид на алфа-мъжкар, брадата ще донесе желания ефект, а и момичетата си умират за брадатия им рицар на бял кон, който ще ги спаси, когато изпаднат в беда.

© iStock

Брадата придава увереност

Не че ще ви направи по-уверени, но възприятието на околните за вас вече ще е различно. Ако решите да си пускате брада, можете да го направите дори и за някое интервю за работа, доста експерименти показват, че когато един мъж носи брада, той изглежда по-самоуверен и готов да отстоява позицията си. Спокойно можем да наречем бръсненето преди интервю „пълна отживелица“.

За по-мъдър вид

Освен това брадата придава не само по-зрял, но и по-мъдър вид. Неслучайно повечето богове и герои в митологията са изобразявани с брада. Семитските племена, например, са вярвали, че брадата е била не само символ на мъжество, но и украшение на лицето, а древните египтяни са считали брадата за символ на достойнство и знатност.

Предпазва от рак

Според проучване в Австрия се оказва, че брадата може да намали риска от рак на кожата, тъй като има защитна функция срещу UV лъчи и слънцето изключително трудно може да проникне през нея. Също така се смята, че брадатите мъже се славят с по-голяма оплодителна способност, така че, дами, ето ви още една причина да се срещате с брадатко.

Брадатите мъже са просто по-секси

Представете си колко страхотно ще изглежда в елегантен костюм, това е перфектният контраст между стилното му облекло и „дивата му същност“. Ще се върна на момчето с татуировки, брада и мотор. Нека си го признаем, ако не през цялото време, то поне през част от него всяка жена си мечтае отново да се върне в гимназията и да изпита този адреналин, който изпитва, когато прави нещо нередно, а нередното нещо винаги е породено от лошото момче – какво по-секси от това?!

Автор Алекса Ивелин

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser