Преминете към основното съдържание

Сан Ремо: Градът на музиката и цветята

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Сан Ремо се намира на средиземноморския бряг на Западна Лигурия, Северозападна Италия. Градът притежава две туристически пристанища - Вечио и Соле. Известен е и с музикалния си фестивал, който се организира ежегодно и се провежда в театъра „Аристон“. Други събития там са наградите „Тенко“ - конкурс за песни, посветен на Луиджи Тенко – известен италиански певец, текстописец и актьор, провежда се през есента. Любопитен е и Парадът на цветята – организира се януари или февруари, а фестивалът на фойерверките се провежда през втората седмица на юли.

Наричат Сан Ремо „градът на цветята“ заради западното италианско крайбрежие, на което е разположен – Ривиера дей Фиори (или Ривиерата на цветята). Доста по-слабо позната, тази част на Италия заслужава специално внимание.

Тук се намира и вилата на Алфред Нобел, където той е искал да прекара последните години от живота си. Днес тя е превърната в културен център, в който винаги се случва нещо интересно, на брега все още се издига руска църква, подобна на „Свети Василий Блажени“ в Кремъл.

Интересен архитектурен обект е и общинското казино – построено е през 1905 г., изпълнено в стил „либърти“. Старата част на града също не е за изпускане. Ла Пиня е лабиринт от типичните тесни улички, цветни къщи, прозорци с кепенци и малки площади.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser