Преминете към основното съдържание

Седмица на модата в Париж / лято 2016

Вижте трите различни лица на френската мода за следващото лято

Оливие Рустейн със сигурност знае как да подреди едно тесте световни модели. По подиума в Париж за представянето на колекцията на Balmain за лято 2016 минаха Джджи Хадид, Кендал Дженър, Алесандра Амброзио, Джоан Смолс, Даутцен Крус и Джордан Дън. Реални, силни жени със силни характери и женствени форми са предпочитани за новата линия на френската модна марка. 30-годишният главен дизайнер показа нова цветова палитра, велур, прилепнали форми, мрежа, рюшове и волани.

Balmain SS16

Клеър Уейт Келър показа свободата през модата за лято 2016 на Chloe. Ретро под формата на анцузи и дънки с висока талия, сякаш излезнали от 90-те. С нотки гръндж и ефирност, колекцията показа привлекателната страна на лятната романтика. Семпло, нежно, достъпно и много френско.

Chloe SS16

Почти изцяло в черно, с малки изключения в зелено и жълто, колекцията на Ann Demeulemeester е като игра на петното на Роршах. Истинска визуална благозвучност се разля по подиума, а флуидните цветове бяха затворени в строги кройки на дрехите. А материите – те не са лесни за „преглъщане“. 

Ann Demeulemeester SS16

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser