Преминете към основното съдържание

Седмицата на модата в Лондон под заплаха - масовите събития отново са забранени

Според новите правила в едно помещение не могат да се събират повече от шест души

Лондонската седмица на модата започва след дни, а дизайнерите се подготвят за своите онлайн или офлайн шоута от дълго време. Вчера обаче, поради повишаване на риска от разпространение на коронавирус, правителството забрани всякакви публични събития, в които повече от шест души са в контакт.

Новото правило, въведено от властите, се прилага за всички събирания и във всички институции, с малки изключения. Нарушителите ще трябва да платят £ 100 глоба. Това означава, че не може да се проведе нито едно шоу, насрочено за Седмицата на модата. Да не говорим за това, че модните марки дори няма да могат да гримират и обличат модели за модния подиум.

След пандемията Лондонската седмица на модата трябваше да бъде първото официално модно събитие, което да комбинира онлайн и офлайн дефилета. Някои дизайнери планираха изложби на живо или малки представяния за по-малка публика. Сега, седмица преди началото на LFW, 80 събития ще трябва да бъдат преформатирани отново.

Този сезон Британският съвет за мода не публикува списък с международни купувачи и представители на пресата, които ще присъстват на седмицата на модата в Лондон. Преди пандемията Лондонската седмица на модата имаше средно от 1000 до 1500 международни гости, включително VIP лица от САЩ, Китай и Япония. Тази година се очаква най-ниската посещаемост след глобалната финансова криза.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser