Преминете към основното съдържание

Седмо издание на най-престижното събитие на балканските напитки у нас

Rakia & Spirits Fest 2019 ще събере над 300 вида ракии и спиртни напитки от Балканите и света
© iStock

Ще могат да се дегустират многообразие от отлежали сливовици и други ракии от съседна Сърбия, най-доброто от дестилерия Тиквеш от Северна Македония, гръцко ципуро и узо, а специалисти на турското раки ще демонстрират с аптекарска точност пропорциите на лед, вода и раки. Ракия от пъпеш, тиква и фурми са само част от плодовото разнообразието, което ще видите на фестивала.

На фестивала ще присъстват официални гости от посолствата на Косово, Грузия, Турция и Испания.

На щандовете, които ще предлагат разнообразие от напитки, посетителите ще бъдат посрещани от експерти и професионалисти в бранша. Не само тези, които идват за първи път на Rakia & Spirits Fest 2019, но и редовните посетители ще бъдат изненадани от големия избор и разнообразия от напитки.

Посетителите на Rakia & Spirits Fest 2019 ще могат да се насладят на хранителна зона с гурме специалитети, сочни меса и традиционни наши и балкански мезета. Осигурена е и търговска зона от фирма Меик 98 с цени на производители за всеки, решил да зарадва близки и приятели с качествени и оригинални напитки за предстоящите празници.

Авторски ракия-коктейли за дамите и любителите на неочакваните вкусове ще се приготвят на място от талантливите бармани от Herbarium Cocktails. Ще се предлага и греяна ракия, а за доброто настроение на фестивала ще се погрижат музикантите от Echoo Balkan Samba. Те ще забавляват посетителите тази година и през двата дни на фестивала на 29.11 от 18,00 часа, на 30.11 от 15,00 часа.

В ролята на Rakia Hunters ще влязат посетителите на феста, търсейки, дегустирайки и гласувайки за “Най-добрата ракия” на Rakia & Spirits Fest 2019.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser