Преминете към основното съдържание

Секси бельо от дърво?!

Нишките от палмова дървесина се оказват по-меки от памук, чакаме да влязат в производство изкуствена кожа от медузи, протеиново влакно от дрожди...
Бельо на Do You Green, изработено от палмова дървесина
Бельо на Do You Green, изработено от палмова дървесина

Ако си мислите, че дървеното бельо е твърдо, грубо и некомфортно, в голяма заблуда сте! Звучи парадоксално и стряскащо, но всъщност нишките, направени от палмова дървесина, са по-меки от памук! И придобиват секси форми като тези в колекцията на Do You Green (doyougreen.com).

Бельо на Do You Green от палмова дървесина

Галерия

Бельо на Do You Green от палмова дървесина

Модели бельо на Do You Green (doyougreen.com), изработени от палмова дървесина.

“Революционният процес на изработка на влакно от палмова дървесина е с мисъл за природата – на палмите са им нужни 50% по-малко водни ресурси, отколкото на насажденията от памук, за да се получи материя, която може да влезе в употреба“, казват създателите на марката.

През последните години модната индустрия влага големи усилия в разработката на технологии и материи за опазването на околната среда. Например протеиновото влакно, разработено от биохимици чрез използване на дрожди с ферментиращи захари. В търсене на заместители на естествената кожа пък се намират интересни алтернативи: изкуствени кожи, произведени от ананасови влакна, от водорасли от сушени плодове... Японският дизайнер Юрия Касао успя да разработи даже кожа от медузи! Но всички тези изобретения са все още в прототипна фаза.

Още за иновациите в модата четете в новия брой на сп. ELLE!

В юнския брой на сп. ELLE ви очакват вдъхновяващи истории

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser