Преминете към основното съдържание

Секси мускули с фитнеса на кабаретните танцьорки

За да се доближите до пластиката и гъвкавостта на момичетата от кабаретата, правете упражненията, с които те загряват всеки ден
© iStock

Закръглено дупе, миниатюрна талия, големи стегнати гърди – така изглеждат професионалните танцьорки. Но замисляте ли се колко време посвещават те, за да изваят толкова апетитно тяло? За да се приближите до пластиката и гъвкавостта на момичетата от кабаретата, ви предлагаме техните специфични упражнения. Ето програма, с която те всекидневно се разгряват, преди да започнат да танцуват.

Фина талия

Застанете изправени, с леко разкрачени крака по линията на раменете. Завъртете надясно и наляво горната част от тялото, като стягате ханша, а долната половина остава неподвижна.

Стегнати гърди

Отново сте в изправена позиция, като краката са леко разкрачени по линията на раменете. Хванете ръцете си над главата и ги натискайте силно една в друга. Направете десетина силни натиска и върнете ръцете на нивото на гърдите, а след това - на нивото на талията. На всяко ниво правете по няколко натиска, тъй като на различните позиции на ръцете работите върху различен мускул, веднъж върху мускулите, които държат тежестта на гърдите, и после върху мускулите, които ги поддържат.

© iStock

Закръглени задни части

  • За да стегнете задните мускули на бедрата и ханша: Легнете по корем със свити ръце, нека главата лежи върху тях. Свийте крака в коленете, съберете пръстите на ходилата и раздалечете бедрата. Повдигнете краката, колкото е възможно по-високо. Не отлепяйте корема и не прегъвайте гърба. Работете само с бедрата и дупето. Натоварвайки горните мускули на бедрата, изграждате красив контур на ханша и на дупето.

  • За да тонизирате задните части: Застанете изправени, със стегнат корем, ръце, кръстосани на гърдите или, ако се нуждаете от опора, може да се хванете за стена. Повдигнете единия крак назад десетина пъти, след което сменете краката. Тежестта на тялото се поема от крака, стъпил на земята, тоест натоварвате мускула отзад на бедрото.

© iStock

Мускулести крака

Двете упражнения, които ви предлагаме, задължително трябва да се изпълнят едно след друго, за да усетите напълно ефективността от движението.

  • Очертаване: Застанете в изправена позиция с ръце в хоризонтално положение, за да пазите равновесие. Краката са широко разтворени, стъпалата са в посока настрани. Приклекнете. В тази позиция повдигнете единия крак на пръсти и стегнете няколко пъти бедрото. През цялото време дръжте стегнати и изправени дупето и гърба. Желателно е да направите от 20 до 50 стягания. Повторете упражнението и с другия крак

  • Разтягане: В изправена позиция свийте единия крак назад плътно до дупето и хванете с една ръка. Повдигайте крака назад и нагоре. Тялото трябва да остане право и да усещате разтягане в бедрото. Това упражнение възстановява равновесието от напрежението от предишното упражнение.

Изправен гръб

Седнете на пода с изправен гръб и глава. Краката изправете напред в шпиц. Бавно навеждайте главата надолу към коленете и се опитайте да ги докоснете. Движението трябва да започне от талията, след това да премине към таза. Бавно и постепенно започнете да изправяте прешлен по прешлен и най-накрая изправете главата.

Ако обичате танците, кабаретните клубове и бляскавите рокли, Versace е вашият дизайнер за вдъхновение този сезон! 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser