Преминете към основното съдържание

Селия Критариоти - гъркинята завладяла висшата мода в Париж

Седмицата на висшата мода тази година се отличи с ревюто на Селия Критариоти. Ексклузивно пред ELLE.bg дизайнерката сподели за преживяването да показва колекциите си в Париж
© Celia Kritharioti

2017 е годината, в която за първи път представи колекция в Париж, сбъдвайки мечтата си да бъдеш в официалния календар за седмицата на висшата мода. Как се промениха нещата от тогава?

- До момента съм представила пет колекции в Париж и някои неща никога не се променят - усилената работа, вълнението да покажа нова колекция и щастието да посрещна най-добрите модни журналисти, които идват от различни точки на света.

Социалните мрежи спомагат на много модни марки да станат по-достъпни до публиката. Важни ли са за теб платформи като Инстаграм за създаването на връзка между дизайнера и клиента?

- Да, определено. Инстаграм е основната ни платформа за комуникация с хората, които харесват марката ни - от клиенти и купувачи до журналисти и стилисти.

Ревютата ти често включват музикални или танцови изпълнения, които грабват аудиторията мигновено и създават атмосфера за цялото ревю. По какъв начин те допълват колекциите?

- Всеки се нуждае от малко магия в ежедневието си. Колекцията Cirque des Couleurs е вдъхновени от щастието и колорита на цирка, а Pas de Deux е вдъхновена от красотата и елегантността на балета, който обичам, откакто се помня. 

© Celia Kritharioti

Влюбих се в новата колекция на Celia Kritharioti не само заради блясъка и изяществото на дрехите, а и защото българският модел Грета Жекова дефилира с два тоалета. Винаги се вълнувам за ревютата на Критариоти не само заради прекрасните ѝ дизайни, но защото с нетърпение очаквам да видя с какво ще бъдат облечени гостите ѝ. От дълги котюр рокли до по-ежедневни модели, дамите залагат на елегантни силуети, с които привличат вниманието на стрийт стайл фотографите. За ревюто аз заложих на лятна бяла рокля с бродерии и гол гръб и минималистични бели обувки със сребърни токчета. 

© Aurore Ddm , Рокля - Magali Pascal / Обувки - Yuul Yie 
, Рокля - Magali Pascal / Обувки - Yuul Yie

Още по етикети

мода , дизайнери
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser