Преминете към основното съдържание

Семейните истории, които трябва да прочетете

Всяка фамилия има своите хубави спомени и скрити тайни
© iStock

Макара със син конец

Ан Тайлър започва романа си с разказ за онзи юлски ден през 1959 г., когато Аби Уитшенк се влюбва в съпруга си Ред. През годините между Аби, Ред и четирите им пораснали деца са се натрупали не само мигове на нежност, смях и веселие, а и ревност, разочарование и внимателно пазени тайни. В този роман, написан с ведро чувство за хумор и човешка топлина, пред нас се изправят четири поколения на една фамилия – от родителите на Ред, пристигнали в Балтимор в годините на Голямата депресия, до внуците, прекрачили прага на 21 век, чиито живот се върти около голямата, уютна къща, която винаги е била техният пристан и с която сега трябва да се разделят.

© Colibri

Хала

Този роман е истинска сензация, преведена на повече от 30 езика! В него Нейтън Хил ни запознава със Самюъл – преподавател по английски и талантлив, но неосъществен писател. Самюъл не е виждал майка си Фей от близо тридесет години – откакто тя го изоставя и изчезва безследно. Сега Фей отново се появява в живота му. Извършила е абсурдно престъпление: хвърляла е камъни по губернатора. Медиите разкриват, че преди години тя е участвала в антивоенен протест и е била арестувана за проституция. Решавайки да напише роман за живота й, Самюъл се отправя на едно необикновено пътуване, в края на което ще опознае не само майка си, но и самия себе си.

© Хермес

Минало несъвършено

Това е роман за непреходните ценности и връзката между епохите, който разказва за две семейства, разделени от сто години, които се срещат при странни обстоятелства. Сибил и Блейк Грегъри са модерни хора, чийто семеен живот е предсказуем и подреден. Докато Блейк не получава неустоимо предложение за работа в Сан Франциско, което той приема без да се посъветва със съпругата си, а после на своя глава купува старо имение. След едно земетресение те откриват, че преди 100 г. тази къща е била обитавана от семейство Бътърфийлд. Постепенно те научават повече за тях и осъзнават, че са получили безценен подарък – мъдростта на миналото, с която да градят бъдещето си.

© Бард

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser