Преминете към основното съдържание

Семейство Симпсън и предсказанията в политиката

Винаги съм смятала, че великите творци черпят вдъхновение от някакъв извънземен източник и всъщност описват бъдещето. Това се отнася с особена сила за sci-fi книгите и филмите. Има някои неща, които въпреки цялата си абсурдност за тогавашната действителност, все пак стават реалност, а анимацията Семейство Симпсън предсказва бъдещето с особена точност. Ето няколко примера за това:

Възкачването на Доналд Тръмп на власт

а 20 януари 2017 г. официално приключи мандатът на Барак Обама и започна този на Доналд Тръмп. И, въпреки че управлението на Обама засили напрежението между САЩ и Русия, това на Тръмп доведе до препоръки за инжектиране с дезинфектант и вълна от хора, послушали съвета. Е, семейсво Симпсън бяха първи. Предупредиха ни години по-рано.

Пожарът в катедралата Нотр Дам

Всички си спомняме трагедията с осемвековния паметник на културата. През 2019 г. Парижката Света Богородица стана жертва на пожар и целият свят беше настръхнал ще успеем ли да спасим този символ на вярата. Семейство Симпсън го предсказаха няколко години по-рано.

Обезглавяването на статуята на Колумб в Бостън

През 2020 г. се случиха какви ли не обезпокоителни неща, касаещи целия свят. Но преди всички да се приберем за втори път по домовете си в следствие на Covid-19, светът беше разтърсен от убийството на Джордж Флойд. Именно то беше последната искра, която запали движението #BlackLivesMatter. Част от активистките акции беше и обезглавяването на статуите на колонизатора Христофор Колумб, който, според протестиращите, символизира възхвала на робовладелците. Чудя се, дали Мат Грьонинг не си е мислил "Нали ви (по)казах"?

Семейство Симпсън предвидиха дори появата на шаман по време на нападението на Капитолия

През последните няколко дни всички внимателно следим щурмът в Капитолия, предизвикан от привържениците на Тръмп. Най-борбените, дори успяха да нахлуят, а в тяхно лице се превърна Джейкъб Ченсли, известен още като шаманът на "КАнон". И ако си мислим, че господинът се е облякал по този начин конкретно за повода - лъжем се. "КАнон" е крайно дясно движение, което защитава управлението на Тръмп и поддържа всякакви теории на конспирациите. Джейкъб невендъж е водил движения в подкрепа на Доналд Тръмп, лицето му по принцип си е изрисувано в бяло, червено и синьо, а рогате са неизменна част от аутфита му. Е, Симпсънс - you did it again!

Знаеха дори за слизането на Тръмп по този ескалатор

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser