Преминете към основното съдържание

Сен Тропе: Любимата дестинация на богатите

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Сен Тропе е разположен на брега на Средиземно море в регион Прованс и е едно от най-бляскавите места във Франция, също така е и любима дестинация на богатите и известни личности. Ако го посетите, със сигурност ще се натъкнете на някоя знаменитост от Холивуд.

Френският курорт привлича туристи със слънчевото си време, красивите си брегове и величествени плажове. Пастелните цветове на къщите, тесните калдъръмени улички и сенчестите площади допринасят за приятната атмосфера на града. Лазурно синьото море не е единственото нещо, което ще ви накара да се влюбите в това място. Тук има много зеленина, борови дървета, маслинови горички и кипариси.

Пристанището "Vieux" е сърцето на Сен Тропе. Това е мястото, на което можете да усетите един от най-големите контрасти между малките рибарски лодки и огромните, красиви и скъпи яхти. Точно до него се намира Старият град, известен като "La Ponche", изпълнен с тесни калдъръмени улички с малки магазинчета, луксозни бутици, кафенета и ресторанти.

Чували ли сте за Музея на пеперудите? В него може да видите над 35 000 вида, някои сред които са вече изчезнали.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser