Преминете към основното съдържание

SENSE OF A RAINBOW / УСЕЩАНЕ ЗА ДЪГА

Новото лятно дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22 с „рисувана” фото-сесия, дигитален каталог и колаборация с модни илюстратори

Усещате ли я вече? Защото ние я сънуваме! И просто знаем, че след бурята и дъжда непременно ще дойде: ДЪГА!

Затова и новата тема на следващото ни лятно събитие на концептуалната дизайнерска платформа ИВАН АСЕН 22 ще бъде:
SENSE OF A RAINBOW / УСЕЩАНЕ ЗА ДЪГА

Защото след това свиване душите ще искат да се отпуснат и полетят. След сивотата и страха, затвореността и апатията ще се разгърне нова енергия, желание за движение, интензивни преживявания... и всичко това в много цвят, смели контрасти, ярки тонове, искрящи от желание за живот!

Събитието ще стартира на 15 юни и ще съдържа много новости и изненади, които дизайнерите от ИВАН АСЕН 22 - концептуална дизайнерска платформа са подготвили за верните си почитатели и нарастващата публика на местно и интернационално ниво:

За първи път през съществуването на платформата, дизайнерското събитие ще съдържа както физическа изложба, така и дигитален каталог с всички дизайнерски модели и аксесоари, създадени специално за темата. Той ще заложи на нов и изцяло артистичен подход за представянето на заснетите от фотографа Петър Тановски дизайнерските работи, при които фигурата, лицето на модела и фонът ще създадат усещането за рисунка, графично обработени от илюстраторката Мелинда Маркова.

Мелинда Маркова


Мелинда Маркова

Артистичната концепция включва и участието на модните илюстратори Пола Попова, Виктория Раданова, Александър Гергинов, Живка Дачева, Моника Маркова, Цветелина Цанкова, Ива Партъчева и Мария Колева, които ще нарисуват по един модел от всеки дизайнер, а авторските им илюстрации ще бъдат представени под формата на лимитирани принтове в пространството, както и включени в дигиталния каталог. За възможността за допълнително представяне на работите на дизайнерите във времена на ограничени посещения под формата на дигитален каталог организаторите дължат благодарност на програмата „Солидарност в културата” на дирекция „Култура” на Столична община, подкрепила създаването му и включила го в столичния календар на културни събития.

Цветелина Ценкова


Виктория Раданова


Пола Попова

Свои авторски модели за „Усещане за дъга” ще представят дизайнерите Георги Флоров, Александър Гергинов, Динка Якимова-Касабова, Диляна Иванова, Радостина Клинкова, Милена Начева, Славина Петрова, Теодора Шуманова, Полина Сотирова, Симеон Атанасов, Анелия Антова, Юлияна Янъкова, лейбълите Prototype 23, Jar & Jam, nelmit, YOD by Yana Dvoretska, GIZDA, carevitsa, OFF Limits studio, а аксесоари към темата ще изработят Виктор Павлов, Калина Чанкова, Велислава Божинова, Катя Лазарова, Гергана Труканова и KENNA Jewelry. Най-новите колекции на гост-дизайнерите Росица Мршич (Македония) и Кренаре Ругова (Косово), както и лятната колекция на българското OFF Limits studio ще бъдат представени в рамките на специални дизайнерски уикенди и също включени в дигиталния каталог.

От Германия пък в изложбата гостуват текстилните дизайнери TUCHDRUCK JONAS & CLAUSZNITZER с лимитирана линия шалове с авторски принтове.

TUCHDRUCK JONAS & CLAUSZNITZER


Фотосесията с работите на дизайнерите се осъществява с подкрепата на Посолството на Федерална република Германия в София.

В събитието като „нови имена” ще дебютират завършилата специалност „Мода” в НХА през 2019 Диляна Чолакова и Илка Пейчева, дизайнер на култовия бранд Vintage Sofia.

Да се настроим на положителни, жизнерадостни и свежи вибрации!

Още по етикети

Sense of Rainbow , ИВАН АСЕН 22
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser