Преминете към основното съдържание

Sex-bomber: трябва да имате авиаторско яке за пролет 2016

Ако още не сте се огледали за този модел, сега е моментът: 20 идеи от подиума
© ImaxTree

Бомбърите се превръщат в новата романтична след в гардероба за пролетта на 2016-та, но как се стигна до тук? Дизайнерите ги предлагат в коприна и стаен с флорални мотиви.

Моделът яке МА-1 е заимстван от униформата на американските пилоти, но днес се асоциират повече със субкултурата, отколкото с летците. Втората разновидност на това яке е създадена за университетските отбори по американски футбол – ръкавите са цветни и имат нашивки с емблема на университета. Съвременната мода обаче миксира всичко и произходът вече не е толкова важен. А след превръщането на бомбъра в тренчкот, който видяхме в колекцията на Dior 2014, отношението ни към тази дреха вече никога няма да бъде същото.

Christian Dior pre fall 2014

За пролет/лято 2016 бомбърът присъства във всяка втора колекция: Roberto Cavalli, Elie Saab, Gucci, Tadashi Shoji, Dries Van Noten и много други.

И така, бомбърът ще бъде една от най-носените дрехи тази пролет, а вариантите за напластяване са безкрайно много, включително в комбинация с вечерен стил. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser